מצטייני דיקאן

וירג'יניה זכתה באליפות המכללות וסגרה מעגל אחרי אכזבה עצומה אשתקד • הניצחון 77:85 על טקסס טק הבטיח חיי נצח ספורטיביים לדיאנדרה האנטר וקייל גאי, גם אם לא יהפכו לכוכבי ענק

צילום: אי.אף.פי // שחקני וירג'יניה. מתהומות ההפסד האומלל לפסגה הארצית

"זה הופך את השנה שעברה לבסדר", אמר טים דאנקן שניות אחרי שהבטיח את האליפות החמישית שלו עם סן אנטוניו ספרס בשנת 2014, אחרי 1:4 מוחץ על מיאמי היט בגמר האן.בי.אי.

זה קרה שנה אחרי שהפסידו לאותה יריבה במשחק השביעי ואיבדו אליפות שהיתה אצלם בידיים, כשהובילו 2:3 בסדרה וב־5 נקודות, פחות מחצי דקה לסיום משחק 6. האליפות לא מחקה את זיכרון הקליעה של ריי אלן, אבל כן הפכה את הכאב לחלק מהסיפור, ולא לפרק הסיום. על הפנים של דאנקן אפשר היה לראות אושר אמיתי. הקלה.

עכשיו תכפילו את זה בכמה מונים ותבינו כמה מאושרים היו שחקני ואנשי וירג'יניה בלילה שבין שני לשלישי, כשזכו באליפות המכללות לראשונה בתולדות האוניברסיטה עם ניצחון 77:85 בהארכה על טקסס טק.

לפני שנה, אותה קבוצה, עם אותם שחקנים, חטפה את ההפסד המביך ביותר שאפשר לספוג בספורט האמריקני: כמדורגת ראשונה בארה"ש, וירג'יניה היתה לראשונה אי פעם שעפה בסיבוב הראשון בטורניר המכללות עם הפסד למדורגת 16 (אחרונה). עד אז, המאזן של מדורגות 1 מול מדורגות 16 היה 0:128. אם זה לא הספיק, מרילנד־בולטימור קאונטי הפיצית הביסה את הקבאלירס ב־20 הפרש!

קשה לדמיין מסע של גאולה ספורטיבית מדהים יותר מזה. מתהומות ההפסד האומלל ביותר, לפסגות אליפות ארצית היסטורית. 

מעבר לתצוגה העילאית של דיאנדרה האנטר, שבתזמון נדיר קלע שיא קריירה של 27 נקודות בגמר, הקרדיט הולך לשני אנשים, שני המנהיגים הרגשיים של הקבוצה.הראשון הוא קייל גאי, שהתפרק על הפרקט בתום ההפסד בשנה שעברה, לא פחד לחשוף את ההתמודדות הרגשית שלו לאורך השנה האחרונה, בחצי הגמר קלע ברצף שלוש זריקות עונשין שהבטיחו את הניצחון על אובורן, והיה מעולה גם בגמר. גאי, שנבחר למצטיין הפיינל פור, הוא בדיוק מה שרק כדורסל המכללות יודע לייצר: כוכבים לרגע שייזכרו לנצח, גם אם כנראה בקושי תהיה להם קריירה מקצוענית.

השני הוא טוני בנט. לא הזמר האגדי, אלא מאמנה הכריזמטי של הקבוצה. אחד שאמנם מצד אחד הוא בן של מאמן מכללות מהולל, אבל מצד שני היה צריך להתחיל את קריירת האימון שלו בניו זילנד. אחד שמצד אחד היה הסטודנט המצטיין בכדורסל המכללות ב־1991 ועד היום מחזיק בשיא לאחוזי שלשות בקולג', ומצד שני בילה רק שלוש עונות באן.בי.אי ופרש בגיל צעיר בגלל פציעה. 

בקיצור, אחד שיודע דבר או שניים על עליות וירידות. אחד שהפנים היטב את המילים: "טפס על כל הר. חפש בעמקים ובפסגות. עקוב אחר כל כביש, כל מסלול שאתה מכיר. טפס על כל הר. חצה כל זרם. עקוב אחר הקשת. עד שתגשים את חלומך". גם אם הוא לא הטוני בנט ששר אותן.

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר