סנסציה בבועה: דנבר הדיחה את הקליפרס ועלתה לגמר המערב

הנאגטס ניצחו 89:104 את לוס אנג'לס קליפרס במשחק השביעי בסדרה והשלימו קאמבק מהסרטים אחרי שפיגרו 3:1 • ג'מאל מארי נצץ עם 40 נקודות • קוואי (12 נקודות) לא הצליח לתפקד • ההיט עלו ל-0:1 דרמטי מול הסלטיקס בזכות חסימה אדירה של באם אדבאיו

צילום: אי-אף-פי // יוקיץ חוגג העפלה לגמר המערב. טריפל דאבל מהסרטים

לוס אנג’לס קליפרס – דנבר נאגטס 104:89 (4:3 לדנבר)

לא ייאמן. דנבר נאגטס הפכה לפנות בוקר (רביעי) לקבוצה הראשונה בהיסטוריה, שמנצחת שתי סדרות פלייאוף כשהיא בפיגור 3:1. אז אם עד עכשיו היה קשה להאמין, עכשיו זה עובדה חדה ומוצהרת: הקבוצה של מייקל מלון העפילה לגמר המערב אחרי שניצחה 89:104 את לוס אנג'לס קליפרס במשחק השביעי בסדרה והשלימה עוד קאמבק מהסרטים ועל הדרך מנעה דרבי של לוס אנג'לס במעמד היוקרתי.

בשורה התחתונה, הקבוצה של דוק ריברס נחנקה במאני-טיים, או ליתר דיוק ריברס עצמו שוב לא יהיה בגמר אזורי, דבר שקורה לו יותר מדי בקריירה הארוכה שלו ב-NBA. מי שכן תהיה באותו מעמד היא דנבר, שתגיע לגמר לראשונה מאז שנת 2009, זאת למרות שפיגרה ב-12 נקוודות במחצית הראשונה, בדיוק כמו שקרה לה בשני המשחקים האחרונים.

אז אחרי שוויון 24:24 בתום הרבע הראשון, הקליפרס ירדו להפסקה ביתרון מינורי של שתי נקודות (54:56), אבל ריצת 13:35 של הנאגטס מול הקליפרס, שוב טרפה את כל הקלפים בדרך ל-3:4 בסדרה. הקליפרס, שקלעו רק 15 נקודות ברבע המכריע, קיבלו משחק לא מרשים במיוחד מצידו של קוואי לאונרד, שסיים את המשחק עם 14 נקודות בלבד (6 מ-22 מהשדה.) פול ג'ורג' חזר לכושר הרע שלו מתחילת הפלייאוף קלע רק 10 נקודות (2 מ-11 מהשלוש).

    
View this post on Instagram          

The @nuggets surge late in GAME 7 on ESPN!

A post shared by #WholeNewGame (@nba) on Sep 15, 2020 at 8:35pm PDT

בצד השני של המנצחים, ג’מאל מארי הצטיין עם 40 נקודות, 4 ריבאונדים ו-5 אס’. ניקולה יוקיץ’ סיים משחק מופלא עם טריפל-דאבל נהדר ב-38 דקות על הפרקט (16 נקודות, 22 ריבאונדים ו-13 אסיסטים). הקליפרס קלעו רק 33 נקודות במחצית השנייה (לעומת 50 של דנבר), ומסתבר שבצורה הזאת קצת קשה לרשום גמר אזורי ראשון בתולות מועדון.

בוסטון סלטיקס – מיאמי היט 117:114 (0:1 למיאמי בגמר המזרח)

גמר המזרח בבועה החל בדרמה גדולה, שבסיומה מיאמי עלתה ל-0:1 ניצחון דרמטי, אחרי הארכה וחסימה גדולה של באם אדבאיו בשניות הסיום. ממש לקראת סיומה של תוספת הזמן, מיאמי הוליכה 114:116 כשנותרו 12 שניות על השעון, ג’ייסון טייטום היה בדרך לדאנק מתבקש אבל באם אדבאיו הגיע לחסום ואולי סיפק את אחד מהלכי הכדורסל הגדולים של העונה.

    
View this post on Instagram          

@bam1of1 saves the @miamiheat OT WIN with the SWAT!

A post shared by #WholeNewGame (@nba) on Sep 15, 2020 at 6:36pm PDT

מוקדם יותר ההיט, הצליחו לצאת פעמיים מפיגור ובפתיחת הרבע הרביעי בוסטון כבר הוליכה ב-14 נקודות, אבל מיאמי כמו מיאמי, הצליחה לחזור עם שלשה גדולה של ג’ימי באטלר, כאשר טייטום קבע 106:106 מהקו לקראת הדרמה הגדולה בהארכה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

ג'ייסון טייטום, שיהיה יכול להכריע את המשחק עוד לפני תוספת הזמן, קלע 30 נקודות לסלטיקס, מרקוס סמארט הוסיף 26 למפסידים, קמבה ווקר קלע 19 נקודות וג'יילן בראון הוסיף 17 נקודות משלו. בצד של המנצחת, דרגיץ’ בלט עם 29 נקודות. ג’יי קראודר סייע עם 22 נק'. באטלר קלע 20 נקודות וגם הוריד 5 ריבאונדים חשובים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר