בליגה הטובה בעולם פרסמו הלילה (בין שבת לראשון) את דו"ח השיפוט של משחק מס' 5 בו מיאמי ניצחה 108:111 את לוס אנג'לס לייקרס, וכפתה משחק שישי בסדרת הגמר, שיתקיים כבר הלילה (ראשון,02:30).
כזכור, אחרי המשחק מאמן הלייקרס פרנק ווגל התלונן כי קבוצתו קופחה מספר פעמים בדקות הסיום של הרבע האחרון, ואכן השופטים, שבחנו את כל השריקות בשתי הדקות האחרונות, מצאו כי יש אמת חלקית בדבריו וקבעו כי פעמיים הלייקרס קופחו.
עם זאת, מדו"ח השיפוט עולה כי כל השריקות לעבירות בשתי הדקות האחרונות האחרונות היו מוצדקות לחלוטין אבל יחד עם זאת השופטים מצאו כי 28 לסיום, במצב של נקודה יתרון למיאמי, השופטים היו אמורים לשרוק ל"הגנה לא חוקית" נגד אנדרה איגואדלה וההיט. במידה ואותה שריקה הייתה נשמעת, הלייקרס היו זוכים לקליעת עונשין אחת והיו יכולים להשוות את התוצאה.
לברון נופל ממגע של באטלר. הכל ייגמר כבר היום בלילה? // צילום: אי-פי
בנוסף, השופטים מצאו אי דיוק נוסף וקצת יותר מינורי: דקה ושנייה לסיום המשחק כשהלוח הראה 105:104 להיט, לברון ג'יימס עלה לזריקה, אך על פי דו"ח השיפוט ג'ימי באטלר נגע קלות בראשו של הקינג. למרות שלא נשמעה השריקה, ג'יימס לקח את הריבאונד של עצמו, קבר סל והעלה את הלייקרס ליתרון 105:106. כך או אחרת, השריקה שהוחמצה הייתה חסרת משמעות.
כזכור, בסיום המשחק התלונן ווגל על השיפוט, כשאמר: "אני חושב ששתי שריקות לא נכונות גרמו לבאטלר להגיע לקו לארבע זריקות עונשין, זה מצער שזה קורה דווקא במשחק כל כך חשוב. אנתוני דייויס קפץ לגובה בצורה מושלמת, והיו צריכים לתת למהלך להמשיך. בהתקפה שלפני כן מרקיף מוריס נגע בכדור, וגם שם לא היו צריכים לשרוק לעבירה. חבל מאוד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו