עם תשע טבעות אליפות, חמש כשחקן וארבע כמאמן גולדן סטייט, סטיב קר הוא אחד האנשים המעוטרים בהיסטוריה של ה-NBA. עם זאת, המאמן בן ה-58 הוא הרבה יותר מאיש כדורסל. רק לאחרונה קר נאם בוועידת המפלגה הדמוקרטית הביע את תמיכתו הפומבית בקמלה האריס לקראת הבחירות לנשיאות ארצות הברית.
בנוסף על כך, קר מצא לעצמו תחביב נוסף - בעלות בקבוצת כדורגל. מאמן הווריורס נמצא בימים אלה במאיורקה, הקבוצה הספרדית בה הוא מחזיק במניות. בראיון שהעניק ל"מארקה" הספרדי המאמן הודה שהוא נהנה מכדורגל וצופה במשחקים, וסיפר כי מי ששכנע אותו להיכנס לענף הוא חברו ובעל מרבית המניות במועדון מהליגה הבכירה במדינה.
מה שחלק מהאנשים לא יודעים על קר שהוא נולד בביירות ושאביו, ששימש כנשיא האוניברסיטה האמריקנית בעיר, נרצח בבירת לבנון כשהיה בן 52 בלבד. כחלק מהריאיון קר נשאל אם אי פעם חיפש נקמה במי שרצח את אביו.
"אף פעם לא חשתי צורך בנקמה, זו הרגשה קשה. נקמה הייתה רק מוסיפה עוד עצב למעגל האלימות במזרח תיכון שאף פעם לא נגמר. אני עצוב על האנשים בישראל שנטבחו ועל העזתים שהופצצו. כואב לי על כל מי שנופל קורבן לאלימות ויודע איך זה מרגיש".
קר הוסיף על הטרגדיה המשפחתית: "אף פעם לא הייתי אדם דתי, אז כשאבי נרצח לא איבדתי אמון באלוהים. אני חושב שאיבדתי אמון בבני אדם. אחרי זה הבנתי שאלימות זה חלק מהחיים וניסיתי להגיב לטרגדיה בצורה חיובית".