בקי האמון, עוזרת המאמן הראשונה באן.בי.אי (במשרה מלאה), ממשיכה לעשות היסטוריה בליגה הטובה בעולם. לפנות בוקר (ג') הוליכה האמון את סן אנטוניו לזכייה בליגת הקיץ, לאחר שהספרס גברו בגמר 90:93 על פיניקס. ג'ונתן סימונס, שנבחרת ל-MVP, קלע 23 נקודות למנצחים, טרבור גרהאם הוסיף 22.
"זה היה מייגע", אמרה האמון בסיום, "השחקנים היו יחד 17 ימים, הם באמת התחילו להתחבר בשניים-שלושה המשחקים האחרונים. הם הקשיבו ושיחקו עבורי חזק מאוד. אני מאוד מעריכה את הנחישות והדריכות שלהם. הם היו עייפים, אבל נלחמו".
האמון מונתה בשנה שעברה לעוזרת המאמן של גרג פופוביץ', והפכה לאישה הראשונה שמכהנת בתפקיד במשרה מלאה. לפני כחודשיים היא מונתה למאמנת הראשונה בליגת הקיץ של האן.בי.אי, והלילה היא גם קצרה את הפירות. "זה מדהים, זו היתה חוויה מלמדת עבור כולנו", התייחס סימונס למשחק תחת מאמנת ולא מאמן, "אני באמת אוהב אותה, ואני מכיר אותה רק כמה ימים. היא מאמנת קולית, מאמנת של שחקנים וזה דבר שכולנו אוהבים".

בקי האמון וגביע ליגת הקיץ. "מודה לפופוביץ' שבטח בי" // צילום: אי.פי
בסיום המשחק שפכו השחקנים על האמון דליי מים בחדר ההלבשה, כיאה למאמנת שזוכה בתואר. "את אף פעם לא יודעת איך ייגמר המסע", אמרה האמון, "את פשוט עובדת קשה, עושה דברים נכון, מתייחסת לאנשים בצורה הנכונה ודברים טובים קורים. אני פשוט מודה לפופוביץ' שבטח בי עם החבר'ה האלה ושהם בטחו בי בחזרה".
בנוסף לזכייה של סן אנטוניו בליגת הקיץ, חתם לפנות בוקר מאנו ג'ינובלי באופן רשמי על המשך החוזה שלו בקבוצה, שאיתו ישלים 14 עונות במועדון מטקסס. כמו כן, למרקוס אולדרידג' הוצג באופן רשמי בקבוצה ודיבר על האקסית שלו, פורטלנד, שבה שיחק תשע עונות לפני המעבר: "חלק מהלב שלי שייך לפורטלנד ואת זה אי אפשר לשנות. הזיכרונות יישארו לעד. העיר הזו אימצה אותי ואני אותה. הפכנו מקבוצה שכינו אותה 'ג'ייל-בלייזרס' לקבוצה שכולם אוהבים. אני מניח שכשאחזור לשם בפעם הראשונה אספוג שריקות בוז, כי אני חושב שהאנשים שם נפגעו מאוד מההחלטה שלי. הם לא מבינים למה עזבתי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו