עונה שלמה סימונה פיאניג'אני שומע את הביקורות נגדו, וחוץ מה"ייבוש" המסורתי בכל מסיבת עיתונאים הוא לא התייחס לביקורת שנמתחה עליו, גם לא לביקורת קונקרטית. אחרי שהצליח להשלים את הקאמבק בסדרה נגד נהריה הוא כבר הרשה לעצמו להשיב אש, ובמסיבת העיתונאים לקראת הפיינל פור הנצרה השתחררה עוד קצת.
"שמעתי שאמרו שהשחקנים שלי לא מסוגלים לראות אחד את השני", הוא אמר אחרי משחק 5, "זה פשוט בולשיט. הכדורסל כאן הוא שלכם, אני היום כאן ומחר במקום אחר, אבל אתם צריכים להיות הוגנים, קודם כל עם עצמכם".
באירוע המינהלת שלשום הוא המשיך: "אתם מתעסקים בשמועות שקושרות אותי לקבוצות יורוליג. אני לא מתעסק בזה, אתם מתעסקים בזה, אבל אם רוצים אותי ביורוליג - אולי אני לא כזה טיפש? לאנשים יש משהו אישי נגד הקבוצה ואני לא יודע למה".
בשיחות מסדרון אחרי משחקים פיאניג'אני מתרגז על שהוא לא מפסיק לשמוע ביקורת על ההתקפה שלו, תוך כדי שהמבקרים מתעלמים מההגנה. לאיטלקי טיעונים טובים: הוא הגיע לשלבים האחרונים בכל מסגרת ומבקש להישפט על פי מבחן התוצאה ולא על פי הדרך. ההגנה של ירושלים היתה הטובה ביותר העונה בליגה עם ממוצע ספיגה של 75.5 נקודות לערב - הנמוך ביותר בעונה הסדירה - ועם ממוצעי הספיגה הנמוכים ביותר, בבית ובחוץ.
מדהים עוד יותר לגלות שירושלים הצליחה להעמיד את הגנת הברזל הזאת בלי כמה מהאספקטים ההגנתיים החשובים ביותר, ושימו לב: היא אחרונה בליגה בחטיפות למשחק (7.5), אחרונה בביצוע עבירות (18.7) בין ארבעת האחרונות בריבאונד ההגנה (25.9) וקבוצת הריבאונד הגרועה ביותר בליגה אחרי קריית גת.
אז איך זה שלירושלים יש את ההגנה הטובה ביותר בליגה? כאן נכנס למשחק המושג הזה שנקרא "דברים שלא רואים בסטטיסטיקה". בפרק זמן נתון במשחק, ירושלים מצליחה לתקוע את יריבותיה במשך דקות ארוכות בלי סל שדה אחד. פעמים רבות היא מצליחה להכריח את הקבוצות לסוף שעון או לבחירת זריקות רעה.
למעשה, ירושלים בהגנה היא ההפך הגמור מירושלים בהתקפה. היא מתמודדת מצוין עם מגוון גדול של תרגילים, עם סוגים שונים של שחקנים, ויש לה את היכולת לתפור חליפת מגן כמעט לכל סט התקפי שהיריבה מנסה ללבוש. מרשים לראות את האדומים עושים הגנה לעומת השם הרע שהם מוציאים לענף בהתקפה.
אבל הניגוד הוא לא רק מקצועי אלא בעיקר מנטלי: אם בהתקפה דובר הרבה על כך שירושלים לא מצליחה "להרוג" משחקים כשהיא מובילה, אז ההגנה היא זו שדואגת לכך שגם אם יהיה ניצחון דחוק - זה עדיין יהיה ניצחון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו