התוספת שתופסת: חשיבותו של מוריס קמפ לבני הרצליה

מכבי ראשל"צ ויתרה עליו, אך מהר מאוד הוא השתלב מצוין בסגנון המשחק של בני הרצליה ומאז הוא פורח • הערב, אחרי שהצטיין במשחק 1 עם 28 נקודות, מוריס קמפ רוצה לקרב את קבוצתו לפיינל פור

קמפ. כמו כפפה ליד, צילום: לירון מולדובן

אם מוריס קמפ היה מסיים את העונה במקום שהתחיל אותה, הוא היה יורד ליגה. במקום זה, הוא מתמודד עכשיו על אליפות, כשגביע כבר יש לו.

קמפ הוא התוספת שתופסת. התוספת שהתאימה בדיוק מקסימלי, ששדרגה. בפעם המי יודע כמה הוכח שמה שלא מספיק לקבוצה אחת, יכול להיות מציאה עבור קבוצה אחרת.

הוא פתח את העונה במכבי ראשל"צ - עשה מספרים טובים (16 נקודות למשחק) אבל שום דבר לא התחבר לקבוצה העונה. הוא היה בחוזה זמני וכשהסתיים הוא שוחרר. אחרי שעזב, ממש לא ראינו את השדרוג של ראשל"צ, שהמשיכה להחליף זרים בסיטונאות וכאמור גם ירדה ליגה.

הרצליה קפצה על המציאה והוא חתם בתחילת דצמבר. בדיעבד, מדובר באחת ההעברות הטובות של העונה בליגה שלנו. להרצליה היה כבר גבוה שלישי לצד צ'ינאנו אונוואקו ואנדי ואן וליט - שמרקוס קנדי - אבל היא חיפשה שדרוג ומצאה את קמפ, שהתאים כמו כפפה ליד.

קמפ. התאקלמות מהירה, צילום: ציטיאט

קמפ השתלב במהירות ואף על פי שמאז הוא בעיקר עולה מהספסל, הוא נמצא 23 דקות בממוצע על המגרש והיעילות היא הכוח שלו. אצל הפורוורד בעל היכולות האתלטיות המרשימות זה מתחיל בהגנה ובריבאונד (5.1 למשחק), ממשיך בהתקפה בתפקידיו השונים (12.5 נקודות עם 60 אחוז ל־2) והכי חשוב - מתאים לסגנון ולמשחק הריצה של הרצליה.

השחקן השישי של העונה?
קמפ מתאים בול לקו הפנים שבנו בהרצליה. הוא יכול לשחק ליד אונווקו וגם יכול להחליף אותו ולשחק ביחד עם אנדי ואן וליט. ולא פחות חשוב, הוא יודע לעלות מצוין מהספסל.

בעונה המצוינת של הרצליה, השחקנים שלה יהיו מועמדים לתארים אישיים. אונוואקו וכריס באב מועמדים לשחקן העונה ואפשר לסמן את קמפ כמועמד מוביל לשחקן השישי של העונה.

הפורוורד בן ה־30 הגיע העונה לארץ אחרי קריירה צנועה יחסית שנעה בין יוון, ארגנטינה, לבנון, הונגריה, אורוגוואי ופורטו ריקו. "שיא" הקריירה שלו היה 14 המשחקים בליגה הספרדית במדי פואנלברדה. בעונה שעברה הוא שיחק באסטוניה, והנחיתה בישראל לאחר מכן עשתה לו טוב מאוד בהתחשב בגילו.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

ביום חמישי האחרון באב ואונוואקו היו מאופקים, וקמפ במשחקו הטוב ביותר העונה (28 נקודות, 81 אחוז מהשדה) הוביל את הרצליה ליתרון 0:1 בסדרה מול הפועל חיפה. היום מחכה משחק מספר 2 ברוממה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר