שבוע הבא, ביום חמישי, ייצא לדרך פיינל פור היורוליג בבלגרד. אם ולדימיר פוטין וצבא רוסיה לא היו פולשים לאוקראינה, סביר להניח שהיינו רואים בבירת סרביה את צסק"א מוסקבה, ובמדיה את טורניקה "טוקו" שנגליה.
המלחמה כידוע שינתה הכל, וכבר הערב הכוכב הגאורגי יכול לרשום הישג גדול אחר - להחזיר את וירטוס בולוניה למפעל היורוליג אחרי 15 שנה.
.@Virtusbo reached the EuroCup Finals courtesy of a 73-83 victory over @valenciabasket
— 7DAYS EuroCup (@EuroCup) May 4, 2022
Highlights... #RoadToGreatness pic.twitter.com/2zsHf7zCZh
האיטלקים יתמודדו מול בורסאספור הטורקית בגמר היורוקאפ, וכאמור הזכייה בו מגיעה עם בונוס ענק - מקום במפעל הבכיר באירופה. נוכח העובדה שבולוניה היא קבוצה איכותית יותר וגם מארחת את המשחק, הסיכויים לסוף שמח בסרט של שנגליה לעונת 2021/2022 גדולים. הוא - בכל מקרה, כבר מוכן להקרנה על המסך הקרוב אליכם.
בקיץ 2020, אחרי שש עונות נהדרות במדי באסקוניה, שבמהלכן אף הפך לקפטן, הצטרף טוקו לצסק"א. כבר אז, הרבה לפני המלחמה הנוכחית, המעבר שלו לרוסיה לא היה קל לעיכול במולדתו. אולי כדי לרכך זאת, הוסיף שנגליה סעיף ייחודי לחוזהו, שלימד על פטריוטיות גדולה - צסק"א הייתה מחויבת לשחררו לכל משחק של גאורגיה, גם אם משחקי הנבחרת התנגשו עם משחקי יורוליג (תוצאה של סכסוך בין פיב"א ליורוליג).
העברתו של שנגליה לצסק"א הייתה נוצצת, אבל צריך לומר את האמת - תקופתו שם לא הייתה הצלחה מסחררת וכללה לא מעט פציעות. ועדיין, הכל התקדם שם על מי מנוחות עד פברואר האחרון. אז רוסיה פלשה לאוקראינה, טוקו עזב את מוסקבה בתוך יומיים - הראשון מבין הזרים של צסק"א שעשו זאת - ובקבוצה הרוסית רק טרחו להזכיר כי כלל לא הרשים במדיה.
תקופת היובש נגמרה
שנגליה נקלע לסיטואציה בעייתית, כיוון שביורוליג מועד ההעברות כבר נסגר, אבל ביורוקאפ החלון עוד היה פתוח לימים ספורים, והבולונזים החתימו במהלך בזק שני תותחים כבדים, שנגליה ודניאל האקט, שעזב גם הוא את צסק"א. הייתה זו עסקה כפולה ששינתה את פני העונה.
וירטוס, בעבר קבוצת פאר ופעמיים אלופת יורוליג, נכנסה לתקופת יובש ארוכה בגלל בעיות כלכליות, וכבר לא הייתה פקטור בכדורסל האירופי. 15 שנים היא נעדרת מהיורוליג, אבל לפני שלוש שנים החלה במסע החזרה, עם מטרה ברורה לעבר המפעל הבכיר. הסמל הגדול של ההתחמשות וההתחדשות של וירטוס היה הסרבי הוותיק מילוש תיאודושיץ'.
Here we have it🤩
— 7DAYS EuroCup (@EuroCup) May 7, 2022
The 2021-22 All-EuroCup First Team🔥
What a lineup...#RoadToGreatness pic.twitter.com/bUGj1xtQEC
בשתי העונות הראשונות הקבוצה לא הצליחה במשימתה. עונת 2019/2020 נקטעה בגלל מגיפת הקורונה, ובעונה שעברה הקבוצה הודחה בחצי גמר היורוקאפ על ידי קאזאן. גם העונה הנוכחית לא התחילה בצורה משכנעת, וירטוס גמגמה וסיימה רק רביעית בבית המוקדם. סוללת הכוכבים לא התחברה, לצד הרבה פציעות.
אבל אז הגיעה ההחתמה המדוברת, והנה האיטלקים מובילים את הליגה האיטלקית, ומשחקים בגמר היורוקאפ, מרחק נגיעה מהמטרה. סוד ההצלחה, עם הצטרפותם של שנגליה והאקט, הוא העובדה שהם שחקנים לא רק מצוינים, אלא גם קבוצתיים.
הם הצליחו לחבר את בולוניה, שניצחה בשישה משבעת המשחקים עם טוקו. ניצחון הערב, וכבר יהיה מדובר בהחתמת העונה, עם השפעה על העונה הבאה. כשחתם בבולוניה, דיברו על כך שזו תחנה זמנית לפני מעבר של שנגליה לברצלונה בקיץ הקרוב, וכעת הידיעות באיטליה מספרות על חתימה קרובה על הארכת חוזה בוירטוס.
בתחילת השבוע כוכב נערץ אחר בגאורגיה, גאורגי שרמדיני, זכה בליגת האלופות של פיב"א עם טנריפה. הערב, בגמר היורוקאפ, מקווה שנגליה להשלים דאבל פטריוטי עם גביע היורוקאפ.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו#MVPMovistar Giorgi Shermadini !!! ✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼 Vamoos!!! Bavk to back!! Retweet pls!! 🙏🏼🙏🏼
— Tornike Shengelia (@TokoShengelia23) May 1, 2022