גראנד פרי טיביליסי: זהב וכסף לישראל

פתיחה מרשימה לנבחרת בתחרות בטיביליסי • טל פליקר זכה במקום הראשון עד 66 ק"ג • גיל כהן שנייה עד 52 ק"ג • אורן סמדג'ה, מאמן נבחרת הגברים: "גאה בפליקר שחוזר לעצמו אחרי תקופה לא פשוטה"

טל פליקר עם מדליית הזהב (במרכז), היום // צילום: באדיבות איגוד הג'ודו // טל פליקר עם מדליית הזהב (במרכז), היום // צילום: באדיבות איגוד הג'ודו

פתיחה מרשימה לנבחרת ישראל בג׳ודו ביומה הראשון של תחרות גראנד פרי טיביליסי, גיאורגיה, עם שתי מדליות - זהב לטל פליקר (66 ק"ג) וכסף לגילי כהן (52 ק"ג). 

טל פליקר החל את דרכו בתחרות בסיבוב השני עם ניצחון מול קוסקוב מוהמט מטורקמניסטן, לאחר שזה שספג שלושה עונשים בחלוף 3:49 ד'. לאחר מכן ניצח את איוב אלידריסי מקטאר גם כן לאחר עונש שלישי לחובתו של הקאטרי בתום 2:23 ד'. 

ברבע הגמר גבר פליקר על דימיטרי שרשן מבלארוס עם וואזרי ובהמשך איפון בחלוף 3:10 דקות מהפתיחה. בחצי הגמר  זכה בניצחון נוסף וחשוב, שם גבר בתוך הגולדן סקור על איסמעיל איבראחימוב האזרי כאשר שלושה עונשים לחובתו העלו את פליקר לגמר התחרות בתום 4:56 דקות 

בקרב הגמר יתרון וואזרי בתום ארבע דקות הספיקו לישראלי מול גיאורגי טוטאשווילי הגיאורגי המקומי והעניקו לו את מדליית הזהב החשובה לאחר תקופה לא פשוטה עבורו. 

בנשים, גילי כהן שזכתה במדליית הכסף, החלה את יום הקרבות עם ניצחון באיפון מול הקזחית אנה קזיולינה בחלוף 3:24 דקות, ברבע הגמר המשיכה עם ניצחון נוסף נגד גולבדם באבאמורטובה מטורקמניסטן 2:20 דקות מהפתיחה. 

בחצי הגמר הצליחה כהן לנצח בקרב עיקש עמוק בתוך הגולדן סקור, את אסטידה גינטו הצרפתייה. שתי היריבות ספגו שני עונשים ורק  בתום 8:24 דקות ספגה הצרפתייה את העונש השלישי לחובתה, שהקנה לישראלית מקום בגמר בתחרות, שם נוצחה בוואזרי בידי אודט ג'יאופרידה מאיטליה בתום 3:24 דקות

מוקדם יותר היום, תמר מלכה (עד 48 ק"ג) ניצחה באיפון את הקזחית אביבה אבוזקינובה אך הפסידה למרינה צ׳רניאק מאוקראינה. דניאל בן דוד (60 ק"ג), נועה מינצקר (48 ק"ג) ומעיין גרינברג (57 ק"ג) הפסידו בקרבות הראשונים.

אורן סמדג'ה, מאמן נבחרת הגברים, אמר: "אני גאה בטל פליקר שחוזר לעצמו לאט לאט אחרי תקופה לא פשוטה עבורו. מקום חמישי לפני שבועיים בגראנד סלאם יקינטבורג ברוסיה, והיום מדליית הזהב בגראנד פרי טיביליסי גיאורגיה. גאה בכל ספורטאי הנבחרת שמחויבים להשקעה ולעבודה הקשה".

שני הרשקו מאמן נבחרת הנשים: "גמר שני ברציפות לגילי שמגלה יציבות, מתקדמת וצוברת ביטחון ונקודות חשובות. כמובן שיש אכזבה מההפסד בגמר אבל בשלב הזה כל הפסד כזה ישמש אותנו כדי להתקדם, גאה בה ובכל ספורטאיות הנבחרת".

 

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר