עלו לרשת: חמישה טניסאים צעירים שפרצו לתודעה ב-2021

הילד החייכן, צמד האיטלקים והסנסציות התורניות בסבב הנשים • לכולם יש דבר משותף אחד: 2021 היתה השנה ההישגית ביותר בקריירה שלהם • חמשת הצעירים המבטיחים בעולם הטניס כבר בצמרת – ויש להם עוד הרבה לאן לטפס

אלקרס. חיוך תמים להפליא, צילום: Getty Images

קרלוס אלקרס, ספרד

גיל: 18

הישגים גדולים ב-2021: זכייה בטורניר "הדור הבא", רבע גמר אליפות ארה"ב הפתוחה

דירוג נוכחי: 32

הריצה המופלאה של קרלוס אלקרס בגרנד סלאם האחרון של השנה גרמה לכולנו להבין שיש פה משהו אחר. ראשית בגלל הטניס הנהדר שלו ושנית בגלל גילו הצעיר. הספרדי, שמתאמן תחת הדרכתו של לא אחר מאשר חואן קרלוס פררו האגדי (לשעבר מדורג ראשון בעולם), כבש את ליבו של הקהל במגרש ובבית עם חיוך תמים להפליא ויכול להתהדר בשנת פריצה שיזכור לעד. החל מפגישה עם אלילו, רפאל נדאל, בטורניר מדריד (טרם מלאו לו 18), כלה בתוארו הראשון בקריירה באומג שבקרואטיה, עד כמובן להעפלה ל-8 האחרונים בפלשינג מדו וסיום מתוק עם זכייה ב "דור הבא" בחודש שעבר. עם עוצמה אדירה, אתלטיות ומעל הכל – אופי ביישני ואמיץ כאחד – לא רק שהוא מתקדם בצעדי ענק לצמרת העולמית, כולם רק מחכים לרגע שבו זה יקרה.

לורנצו מוסטי, איטליה

גיל: 19

הישגים גדולים ב-2021: שמינית גמר רולאן גארוס, חצי גמר טורניר אקפולקו

דירוג נוכחי: 59

את לורנצו מוסטי אמנם מקדימים ארבעה טניסאים איטלקים בדירוג העולמי, אך הוא הצעיר מכולם וגם הבא בתור במאייה הראשונה אחרי קרלוס אלקרס. מוסטי עוד לא הניח בארונו גביע ראשון בקריירה הבוגרת, אבל אין ספק בכלל שזה יקרה בקרוב מאוד. השנה שלו התחילה מצוין, כשבמאסטרס 500 באקפולקו, מקסיקו, הגיע עד לחצי הגמר כשבדרך הוא מדיח לראשונה שחקן מהעשירייה הראשונה בעולם – דייגו שוורצמן, ובנוסף אליו גם את פרנסיס טיאפו וגריגור דימיטרוב – כשהוא מדורג 120 בעולם.

קצת יותר מחודשיים לאחר מכן, הוא כבר הגיע להישג השיא שלו – שמינית גמר רולאן גארוס – שם הודח על ידי נובאק ג'וקוביץ', לא לפני שהוא הספיק לקחת לו שתי מערכות בהתמודדות ממנה נאלץ לפרוש בגלל פציעה. לאחר מכן הגיעה דעיכה מסוימת ביכולתו אך תאמינו לאיטלקי הצעיר שיש לו עוד מספיק זמן לטפס מעלה מעלה.

מוסטי. התואר הראשון קרוב מאי פעם, צילום: Getty Images

יאניק סינר, איטליה

גיל: 20

הישגים גדולים ב-2021: זכיות בטורנירי וושינגטון, מלבורן, סופיה ואנטוורפן.

דירוג נוכחי: 10

יאניק סינר הוא הצעיר ביותר בעשירייה הראשונה בעולם. מלבד הזכיות בשלושת טורנירי המאסטרס 250 וכמובן ב-500 בבירת ארה"ב, רשם לעצמו האיטלקי עוד שני חצאי גמר וגמר ה-1000 במיאמי. בארבעת הגרנד סלאמים הגיע פעמיים לשמינית הגמר ופעמיים הודח בסיבוב הראשון. כל אלו הקנו לשחקן הצעיר את המקום המדהים בו הוא נמצא היום.

כשנדמה היה לסינר שסיים את השנה ועליו להתחיל להתכונן ל-2022, חברו הקרוב מתאו ברטיני פרש מטורניר סוף השנה בטורינו – והקפיץ במקומו את הבא בתור ברשימה, הלא הוא הצעיר בן ה-20. חוץ מטניס, סינר חולק אהבה גם עם הכדורגל והוא אוהד נלהב של מילאן. הרוסונרי חזק בתמונת האליפות העונה וגם לטניסאי יש עוד המון מה להראות. נחכה לראות מי יחייך בסוף השנה הבאה.

סינר. כבר עכשיו נמצא בעשירייה הראשונה בעולם, צילום: אי.פי.אי

אמה רדוקאנו, בריטניה

גיל: 19

הישגים גדולים ב-2021: זכייה באליפות ארה"ב הפתוחה

דירוג נוכחי: 19

אמה רדוקאנו היתה ונותרה אחת התעלומות הגדולות בעולם הטניס בשנים האחרונות ואולי גם בהיסטוריית הענף כולו. בקיץ האחרון ומשום מקום, הגיעה בריטית צעירה בת 18, העפילה לאליפות ארה"ב הפתוחה דרך המוקדמות ועשתה ככל העולה על רוחה על המשטח הקשה בניו יורק – כל הדרך לתואר גרנד סלאם היסטורי.

מי שהיתה אז רק במקום ה-150 בעולם, הפכה תוך שבועיים לסנסציה אדירה כשהיא אפילו לא שמטה מערכה אחת לאורך המסע. מאז הזכייה השתתפה הבריטית בשלושה טורנירים נוספים, כשבשניים מהם הפסידה כבר במשחקה הראשון, מה שהעלה תהייה מסוימת אודות יכולתה לשחזר את היכולת שהציגה בארה"ב. רדוקאנו יודעת שהלחץ הספורטיבי עליה גדול לאחר ההישג הבלתי נתפס והענף כולו מצפה לשחזור, כך שאם ההשפעה הפסיכולוגית תהיה חיובית, יש לה מספיק זמן כדי להדהים שוב.

ליילה פרננדז, קנדה

גיל: 19

הישגים גדולים ב-2021: גמר אליפות ארה"ב הפתוחה, זכייה בטורניר מונטריי

דירוג נוכחי: 24

ליילה פרננדז היא הסנסציה התורנית לצידה של אמה רדוקאנו. הקנדית הצעירה עברה כמעט את אותו המסע של הבריטית באליפות ארה"ב האחרונה וכאמור נעצרה על ידה בגמר. למען האמת ומבלי לפגוע בהישג הנדיר של הזוכה, הדרך של הקנדית בטורניר היתה לא פחות מרשימה. בדרך לגמר חלפה על המדורגות 5, 3 ו-2 בעולם, וכל זאת שהיא מתחילה את השבועיים המדהימים בחייה בת 18 ומסיימת אותם בגיל 19. חצי שנה לפני זה קטפה פרננדז את התואר הראשון והיחיד שלה עד כה בקריירה במונטריי, מקסיקו, אבל הכל מתגמד לעומת מה שעשתה בניו יורק. כעת, היא ניצבת בפני אתגר מסוג חדש – לשמור על יציבות, וכידוע בענף הנשים - זה לא פחות קשה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
פרננדס. חייבת לשמור על יציבות, צילום: Getty Images
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר