ניצחונות סוחפים לגיא ניב ונדב רייסברג בטור אילת

הישראלי הוותיק של סטארט אפ ניישן ניצח את שלב 139 הק"מ לאילת • הצעיר של אקדמי הוכרז כמנצח הכללי של הטור

גיא ניב ונדב רייסברג בקו הסיום, צילום: מרקוס שונהולץ / SportPhotography

עונת 2022 של ישראל סטארט אפ ניישן נפתחה היום (שבת) באילת עם קדימון מוצלח: דומיננטיות מוחלטת וכיבוש של הפודיום כולו.

זו כמובן לא הפתעה מרעישה אבל גיא ניב, המנצח של השלב בן 139 הק"מ שהחל באילת והסתיים בה - הבהיר שזה היה רחוק מלהיות טיול בוקר בשמש חמימה: "זה עדיין אתגר, במיוחד כשמגיעים למירוץ כפייבוריטים, אבל אני שמח שהצלחנו להוציא לפועל את התכנית שלנו".

וזה אכן מה שקרה. הקבוצה שהגיעה לטור הישראלי - ארוע נדיר כשלעצמו, עם שבעה רוכבים כחול לבן - יצאה לבריחה מיד בפתיחה עם הצעירים להב דוידזון ונדב רייסברג הנמנים על אקדמי, קבוצת הפיתוח שלה.

כאשר הגיע הפלוטון לעליה היחידה במירוץ במעלה קטורה בואכה להרי אילת - היה זה תורו של גיא ניב, המטפס הישראלי הבכיר מסטארט אפ ניישן להפגין ביצוע. ניב, שהשלים השנה שני גראנד טורים, ברח סולו בעליה בת 5 הק"מ, והצטרף לבריחה שדהרה לפניו עם שני חבריו לקבוצה. "מאותו רגע רכבנו ביחד סוג של נג"ש נגד הפלוטון" סיפר ניב.

לסיום הגיעו יחד ניב וריייסברג בן ה-20 וחלקו את ההישג: ניב סיים ראשון וניצח את הקטע ואילו רייסברג הוכרז כמנצח בטור כולו שהחל יום קודם בקטע הג"ש קצר בשדה התעופה של אילת.

גיא ניב ונדב רייסברג בדרך לנצחון בטור אילת, צילום: רונן טופלברג/SportPhotography,

ניב בחר להעניק את האשראי לקולגות הצעירים שלו מאקדמי: "היה כף גדול לעבוד עם הצעירים שלנו. הם רכבו כמו מקצוענים וגילו רמה גבוהה".

הישראלים של סטארט אפ ואקדמי כבשו כל מקום פנוי בפודיום, כאשר יובל בן משה סיים במקום השלישי. הספרינטר איתמר איינהורן (שביום שישי ניצח את קטע הפתיחה) סיים במקום הרביעי.

עבור רייסברג הצעיר זו היתה התחלה סופר מוצלחת במדי אקדמי: "רק התחלה אבל זה יתן לי מוטיבציה לעבוד בכל הכח".

מאות רוכבים נטלו חלק בטור אילת שאורגן על ידי "גראן פונדו ישראל".העונה האירופאית של ישראל סטארט אפ ניישן ושל אקדמי הצעירה תיפתח בסוף החודש הבא בטור של מאיורקה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
גיא ניב ונדב רייסברג בדרך לנצחון בטור אילת, צילום: רונן טופלברג/SportPhotography,
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר