לשפשף את העיניים. לינוי אשרם שברה את ההגמוניה הרוסית בענף ההתעמלות האומנותית וזכתה במדליית זהב היסטורית בקרב-רב במשחקים האולימפיים בטוקיו 2020.
יום אחד לתום האולימפיאדה, עינינו נישאו באופן טבעי לאחת הספורטאיות הגדולות ביותר במשלחת הישראלית ולבטח המעוטרת שבהם. מי שהחזיקה במספר שיא של 122 מדליות מתחרויות שונות, רצתה להשיג את זו שכל כך חסרה לה בארון - המדליה האולימפית - והשיגה אותה.
תרגיל החישוק: ניקול זליקמן עלתה רביעית למשטח וסיפקה תרגיל טוב שעליו קיבלה ציון של 23.700 נק' (במוקדמות השיגה בו 24.350). שמינית עלתה לינוי אשרם ועם תרגיל פשוט נפלא קיבלה ציון של 27.550 נק' שדירג אותה במקום הראשון הזמני.
תרגיל הכדור: זליקמן עשתה את המוטל עליה וסיפקה תרגיל כדור טוב שהעניק לה את הציון 24.150. אשרם שוב סיפקה תרגיל נהדר ממש כמו במוקדמות, קיבלה ציון מצוין של 28.300 שהמשיך להציב אותה במקום הראשון בגמר.
תרגיל האלות: שוב, ניקול זליקמן עלתה רביעית לתרגיל והפעם השיגה ציון הרבה יותר טוב של 25.600. אשרם, שכבר מזמן הפסיקה להפתיע אותנו, שוב סיפקה ביצוע מדהים שזיכה אותה בציון 28.650. הפודיום במרחק נגיעה.
תרגיל הסרט: זליקמן עלתה על המשטח בידיעה שהסיכוי לפודיום כבר קטן מאוד ורק ציון מעולה שלה בתוספת תרגילים לא טובים של האחרות יגדילו את סיכוייה. בסופו של דבר קיבלה 22.150, ואת הגמר הזה היא תסיים הכי גאה שיש. לתרגיל שלה, עלתה אשרם עם ביטחון גדול ולמרות נפילה של הסרט באמצע, קיבלה את הציון 23.300 שהותיר אותה בראש הרשימה עד לסיום. מדליית זהב ללינוי אשרם!
כזכור, שתי המתעמלות נתנו הופעות נהדרות במוקדמות אמש וסידרו לעצמן את המקומות בעשירייה הראשונה. אשרם עלתה מהמקום השלישי אחרי האחיות ארינה ודינה אברינה הרוסיות שהן גם המועמדות הטבעיות לעמוד על הפודיום, וזליקמן מהמקום השביעי אחרי ארבעה תרגילים חפים מטעויות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו