"יש פוטנציאל לאולימפיאדה": הספורטאית הישראלית שהחליפה ענף

כפי שפורסם ב"ישראל היום": המתעמלת האמנותית מישל מוניץ מתרגלת לחיים החדשים בענף הקשתות • מאמנה מספר: "יש לה עוד הרבה עבודה, אבל הפוטנציאל אדיר"

מישל מוניץ. צילום: אורן אהרוני

בשקט יחסי, הרחק מהזרקורים של ענפי הספורט הפופולריים בישראל, מתרחשת אחת ההעברות המסקרנות ביותר בזירה האולימפית: מישל מוניץ, שהתבלטה במשך שנים ככישרון מבטיח בהתעמלות האמנותית, עושה כעת את דרכה לענף שונה לחלוטין – קשתות.

המעבר הלא-שגרתי הזה, שפורסם לראשונה ב"ישראל היום", מסמן שינוי קריירה דרמטי עבור הספורטאית המוכשרת ומעורר עניין רב בקרב אנשי המקצוע בתחום.

בראש הפרויקט השאפתני הזה עומד ריצ'רד פריסטמן, מאמן נבחרת הקשתות של ישראל, שלקח על עצמו את המשימה להטמיע את מוניץ בעולם החדש של חץ וקשת. פריסטמן, מאמן מנוסה עם רקורד עשיר ברמות הגבוהות ביותר, רואה במוניץ פוטנציאל אדיר – לא רק בשל יכולותיה האתלטיות יוצאות הדופן, אלא גם בזכות המשמעת, הדיוק והקואורדינציה שהביאה עמה מהתעמלות אמנותית.

מישל מוניץ, צילום: אורן אהרוני

 

"המעבר מענף לענף הוא לא פשוט, אבל ספורטאיות שמגיעות מהתעמלות אמנותית מתאימות מאוד לקשתות", מספר פריסטמן ל"ישראל היום". "בהתעמלות הן מתחילות להתאמן בגיל צעיר מאוד, כך שכבר יש להן 10-15 שנים של משמעת אימונים".

פריסטמן מסביר כי הרקע בהתעמלות מעניק לספורטאיות יתרונות משמעותיים: "יש להן אבחנה חדה לפרטים, שהיא קריטית בקשתות, וגם קשר עין מפותח מאוד – הן רגילות לזרוק כדורים וחישוקים באוויר, ולפעמים אפילו לעשות זאת בעיניים מכוסות. זה תורם להן מאוד במעבר לקשתות".

עם זאת, הוא מבהיר כי קשתות הוא ענף מורכב בפני עצמו ודורש יכולות אחרות: "נכון שצריך כישורים שונים, אבל גם כאן יש צורך בחשיבה מהירה ודיוק מושלם, כך שהרקע של מישל בהחלט נותן לה יתרון".

מישל מוניץ, צילום: אורן אהרוני

 

מיכאלה משה עשתה מעבר דומה והצליחה להשיג כרטיס למשחקים האולימפיים. האם היא מסייעת למישל בתהליך?

"מה שמיכאלה עשתה זה פשוט נהדר. בתוך תקופה קצרה היא השיגה הישגים מדהימים והבטיחה את מקומה בפריז 2024. אבל חשוב לזכור – מה שנלמד בהתעמלות אמנם מעניק יתרון, אך זה לא מבטיח הצלחה. בקשתות לוקח בדרך כלל 5-7 שנים להפוך לספורטאי ברמה גבוהה. אני רואה את הפוטנציאל האדיר במישל, אבל עכשיו צריך לראות איך היא עומדת תחת לחץ בתחרויות. יש לה עוד הרבה עבודה".

 

כעת, עם מישל, מיכאלה וספורטאיות מוכשרות נוספות בענף, האם יש סיכוי לשלוח נבחרת נשית לאולימפיאדת לוס אנג’לס 2028?

"זה יהיה חלום שהופך למציאות, ואני מאמין שזה אפשרי. כמובן, הכול תלוי בעבודה קשה, אבל הפוטנציאל קיים. כיום גם מאמנים ברחבי העולם מזהים את המגמה הזו, ואנחנו רואים יותר ויותר ספורטאים שמגיעים לקשתות מענפים אחרים, כמו שחייה למשל. זה מרתק לראות את ההתפתחות הזו".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
מישל מוניץ מתאמנת בחץ וקשת, צילום: פרטי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר