עם האוכל בא התיאבון ולאחר המשחקים האולימפיים המוצלחים בהיסטוריה של ישראל עם שבע מדליות בסך הכל – הרבה מעבר לצפיות שחזו 4-5 מדליות, המבט של כולם כבר קדימה לעבר לוס אנג'לס בעוד ארבע שנים.
המשלחת בכחול־לבן למשחקים הבאים בארצות הברית צפויה להיות הגדולה בהיסטוריה, ואולי לעבור לראשונה את רף 100 הספורטאים, זאת בזכות שורה של ענפים קבוצתיים שיופיעו לראשונה במשחקים או יחזרו אליהם.
כך למשל ענף הבייסבול שייצג את ישראל בטוקיו, וכולם מקווים שהנבחרת הישראלית תחזור למשחקים ותקבל תמיכה מול קהילה יהודית גדולה, שאולי תדחוף אותה למדליה היסטורית, אבל קודם צריך לעשות את העבודה ולהשיג את הכרטיס.
אחד הענפים שיחזור למשחקים הוא הלקרוס שכבר היה בסנט לואיס 1904 ובלונדון 1908, כשישראל אירחה לפני מספר שנים את אליפות העולם והיא שם חזק בענף.
כך גם הפלאג פוטבול שיעלה להופעת הבכורה האולימפית שלו. הוא נחשב לאחד הענפים הפופולריים בארצות הברית ויש לו 20 מיליון שחקנים בלמעלה מ־100 מדינות בעולם.
ומה עם הענפים המסורתיים של ישראל? ענף הג'ודו הביא עכשיו בפריז 3 מדליות והציב רף חזק למשחקים הבאים.
בגברים נראה לא מעט חילופי דורות כשצעירים יקחו את המושכות כמו ים וולצ'ק שכבר הופיע בבירה הצרפתית, ערן פיקס סגן אלוף העולם לנוער, יונתן וקסלר סגן אלוף אירופה לנוער, יצחק אשפיז אלוף עולם לקדטים, אריאל שולמן ועוד.
בנשים, רוב הנבחרת צפויה להישאר, כשהמטרה תהיה שוב להגיע עם קאדר מלא של 7 משקלים שונים. כמה שיותר מהן תהיינה מדורגות והן ינסו להתעלות על שתי מדליות הכסף של ענבר לניר ורז הרשקו, כשהאיגוד גם יכין תוכנית איך להגיע מדורגים בתחרות הקבוצתית המעורבת, שתקל בהגרלה במשחקים הבאים.
באתלטיקה ובשחייה יצטרכו להפיק הרבה מסקנות מהמשחקים בפריז, בענפים שרף הצפיות שלהם היה הרבה מעבר להישגים בפועל. גם כאן ינסו להכניס כמה שיותר נבחרות שליחים ולבנות לטווח ארוך, כשספורטאים שבנו אליהם ולא נכנסו הפעם ינסו לעשות זאת במשחקים הבאים כמו קופץ הגובה יונתן קפיטולניק.
בשיט נרשם בפריז מספר שיא של שמונה ספורטאים, אך אולי אם היו מאמינים יותר בדגם ה־49er, המשלחת היתה הרבה יותר גדולה. הפעם יצטרכו לתת את הכתף מההתחלה ואין סיבה שלא נראה אותם בלוס אנג'לס. המאמנים הלאומיים צפויים להמשיך, בטח לאחר ההצלחות הגדולות הפעם.
למרות המשלחת הגדולה שמנתה 88 ספורטאים, עדין יש ענפים שהתפספסו בפריז כמו הטיפוס שלא הצליח להכניס נציגות, נבחרת דקר בסייף, מרימי משקולות, כדורסל 3X3 ועוד. יהיה צריך לשנות כיוון ולדעת שמה שלא עבד עכשיו לא יכול להמשיך בקמפיין הבא.
מנכ"ל הוועד האולימפי גילי לוסטיג סיפר: "יש הרבה למה לצפות, במיוחד שיהיו כל כך הרבה ענפים קבוצתיים ואני בא מענף קבוצתי – הכדורעף. בהחלט אפשר, אבל כרגע אנחנו צריכים להירגע ולאסוף את עצמנו. נצטרך לבדוק את הדברים הפחות טובים מפריז ואז להסתכל קדימה ללוס אנג'לס".
דני אורן מנהל היחידה לספורט הישגי: "היה לנו מחזור אולימפי הכי טוב אי פעם, אבל עכשיו הרף גבוה. זה אומר שאנחנו צריכים לעבוד עוד יותר קשה ועוד יותר להשתפר, לשים לב לדברים קטנים. אנחנו בכיוון טוב, גם מטוקיו למדנו למרות שהיו לנו ארבע מדליות שחצי מהן היו מזהב, אבל אחרי זה לא באנו ואמרנו – 'זהו, עשינו את שלנו', באנו וחיפשנו מה עוד יש לשפר".
זה מצריך אולי עוד כסף?
"לא הכל זה כסף. נכון שקיצצו לנו את ההכנות האולימפיות לפני פריז ואחרי זה החזירו ואני מקווה מאוד שעכשיו לא יעשו את זה, אבל גם צריך לחשוב להשקיע לטווח ארוך אצל הצעירים לעבר 2032. זה צעד ראשוני שיש את הפירמידה שהאולימפיים מקבלים לא רע, אבל צריך לשפר את הנוער והעתודה. כל המעברים האלה - שם צריך להשקיע את הכסף".
יש כל כך הרבה ענפים קבוצתיים, חושבים להכניס כמה שיותר?
הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם
להצטרפות"אלה ענפים שמגעים מ'אילת', מהתאחדות לענפים לא אולימפיים. גם הבייסבול חוזר ואנחנו צריכים לראות איך אנחנו מתמודדים עם זה. אני לא יודע אם כולם יצליחו להשיג קריטריונים אבל יש לנו נבחרות לא רעות. נלמד את הענפים האלה - ונתחיל לעבוד".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו