"החלטתי שעדיף לסיים את הקרב": מתאגרפת גרמה ליריבתה לפרוש אחרי 46 שניות

אנג'לה קאריני נאלצה לפרוש מהקרב כשחשה כאבים עזים באפה לאחר שתי מכות בלבד • "הפעם לא הצלחתי כי לא יכולתי להילחם יותר", אמרה בדמעות • ראש ממשלת איטליה: "אני חושבת שספורטאים עם מאפיינים גנטיים גבריים לא צריכים להתקבל לתחרויות נשים"

קאריני וח'ליף. צילום: Getty Images

מחלוקת באולימפיאדה: מתאגרפת אלג'יראית במרכז סערה לאחר פרישה מפתיעה של יריבתה.

אימאן ח'ליף האלג'יראית העפילה היום (חמישי) לשמינית הגמר בתחרות האגרוף במשקל בינוני-קל באולימפיאדת פריז, לאחר שיריבתה האיטלקיה אנג'לה קאריני נטשה את הקרב באופן מפתיע לאחר 46 שניות בלבד. קאריני טענה לכאבים עזים באפה וחשה כי אינה יכולה להמשיך בקרב.

קאריני מוכרעת בדמעות, צילום: Getty Images

ח'ליף, שנכנסה לזירה לקול תשואות הקהל והנפת דגלי אלג'יריה, הציגה מהירות ויתרון בטווח שהקשו מיד על יריבתה הנמוכה ממנה בשישה ס"מ. קאריני ניסתה לסדר את מגן הראש שלה לאחר 30 שניות, אך עם חידוש הקרב חזרה לפינתה ועזבה את הזירה במהירות.

"תמיד ייצגתי את ארצי בנאמנות," אמרה קאריני בדמעות לאחר הקרב. "הפעם לא הצלחתי כי לא יכולתי להילחם יותר. הרגשתי כאב חזק באף אחרי המכה השנייה, ואחרי שנים של ניסיון בזירה וחיים של לחימה, החלטתי שעדיף לסיים את הקרב". 

קרב הוגן? ח'ליף, צילום: Getty Images

ח'ליף נמצאת במוקד מחלוקת מאז נפסלה לפני קרב על מדליית זהב באליפות העולם 2023, בשל אי עמידה בכללי הזכאות של התאחדות האיגרוף הבינלאומית (IBA) האוסרים על ספורטאים עם כרומוזומי XY להתחרות באירועי נשים. עם זאת, הוועד האולימפי הבינלאומי (IOC), המנהל את תחרויות האגרוף באולימפיאדה הנוכחית, אישר את השתתפותה.

ראש ממשלת איטליה, ג'ורג'ה מלוני, הגיבה לאירוע ואמרה כי הקרב לא היה שוויוני. "אני חושבת שספורטאים עם מאפיינים גנטיים גבריים לא צריכים להתקבל לתחרויות נשים", אמרה. "לא מתוך רצון להפלות מישהו, אלא כדי להגן על זכותן של ספורטאיות להתחרות בתנאים שווים". 

ראשת ממשלת איטליה מלוני, צילום: רויטרס

סוגיית השתתפותן של ספורטאיות עם רמות טסטוסטרון גבוהות ממשיכה לעורר דיון בעולם הספורט. ענפים שונים מיישמים מדיניות שונה בנושא, כאשר חלקם מגבילים את רמות הטסטוסטרון המותרות לספורטאיות בתחרויות נשים, בעוד אחרים אוסרים על השתתפות של כל מי שעבר התבגרות גברית.

האגודה למען הלהט"ב בישראל מסרה:
"שוב הטרנספוביה מרימה את ראשה, והפעם מדובר בסילוף עובדות ועיוות נתונים באופן מכוון במטרה לסמן טרנסיות באופן פוגעני ומסוכן.

בניגוד לפרסומים, המתאגרפת הותיקה אימאן ח'ליף האלג'יראית אינה אישה טרנסית אלא מתאגרפת שנולדה כאישה ומזדהה כאישה, שתמיד התחרתה כאישה וכעת אושרה להשתתפות על פי קריטריונים מקצועיים. מעבר לכך, באלג'יריה אין טיפולים להתאמה מגדרית ולכן הדבר אינו אפשרי בכל מקרה. יתכן כי נמצאה אצלה שונות גנטית או כרומוזומלית המגבירה רמות טוסטסטרון, אך מדובר בנתון שמעולם לא אומת ושהגוף שהצהיר עליו הודח מסמכותו בשל שחיתות ואי סדרים.

צריך לזכור שכאשר תוקפים את הקהילה הטרנסית, תוקפים את כולנו. לצערנו, תחרויות ספורט הפכו כר פורה עבור קבוצות שמרניות להפיץ את משנתם הלהט"בופובית, לעוות את העובדות והנתונים במטרה להגביר שנאה כלפי הקהילה.

ברור לחלוטין כי הסערה סביב ח׳ליף אינה מבוססת וממוקדת אך ורק במראה החיצוני ובעובדה שניצחה את הקרב, זאת על אף שמאזן הניצחונות שלה מגוון כשל כל ספורטאי.ת.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

ללא קשר לזהותה של ח׳ליף אנו מאמינים שלא.נשים על הקשת הטרנסית יש מקום בספורט תחרותי ואת הדיון על אף מורכבותו צריך לנהל תוך המנעות מהפצת מידע מוטעה, שקרי ובלתי מבוסס שנועד ככלי ניגוח נגד קהילת הלהט"ב".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר