אחרי הכדורגל: כך סעודיה מנסה להשתלט על ענף ספורט נוסף

לאחר שהצליחו לרכוש שחקנים רבים ואף להביא את מונדיאל 2034 לממלכה, כעת נראה שעולם הטניס הוא הבא בתור על הכוונת של הסעודים • הטניסאי האגדי רפאל נדאל הפך לשגריר, קרן ההשקעות הציבורית תשמש כספונסרית, ואפילו גמר טורניר סוף השנה של טניס הנשים צפוי להתקיים במדינה

שר הספורט הסעודי עבדולעזיז בן טורקי.. צילום: מתוך טוויטר

בשנים האחרונות, מנסים גורמים בכירים בערב הסעודית לשנות את התדמית של הממלכה לחיובית יותר, הם עושים זאת בין היתר בעזרת הזרמת סכומי כסף גדולים במיוחד לספורט, בין אם זה לפורמולה 1, שהמרוץ שלה בעיר ג'דה כבר נהפך למסורת, ובין אם זה בכדורגל, שם הסעודים קונים קבוצות ושחקנים ללא הפסקה. כשגולת הכותרת כמובן היא ההצלחה לשכנע את מדינות העולם לתת להם לארח את מונדיאל 2034 במדינה. 

המחווה של נובאק ג'וקוביץ' ללברון ג'יימס // AusOpen

אך נראה כי כל הדברים האלו לא השביעו את תאבונם של ראשי הממלכה, וכעת הם מסמנים מטרה חדשה: ענף הטניס. רק בשבוע שעבר התעורר בענף סערה גדולה בעקבות הפיכתו של הטניסאי האגדי רפאל נדאל לשגריר הטניס של המדינה, ונראה שהסערה הבאה בדרך.

על פי ה"טלגרף" הבריטי, יו"ר חבר המנהלים של סבב ה-ATP, אנדריאה גאודנזי, צפוי להגיע לריאד השבוע ולחתום באופן סופי הסכם החסות במסגרתו יופיע הלוגו של PIF (קרן ההשקעות הציבורית של סעודיה), בצידי המגרש בארבע טורנירים גדולים. בנוסף, במסגרת הפגישה צפויים להימכר לסעודים זכויות השידור של תשעת אירועי המאסטרס 1000.

רפאל נדאל. עורר סערה גדולה, צילום: AFP

ואם כל זה לא מספיק, גם יו"ר WTA (סבב הטניס לנשים) סטיב סיימון מתקרב להסכם במסגרתו גמר טורניר סוף השנה של הסבב יערך במדינה. בנוסף ישם גם מספר דיווחים ויש דיווחים שהתחילו שיחות בין המדינה לאיגוד הטניס הבינלאומי יעל אירוח גביע  בילי ג'ין קינג.

וכמו בכדורגל, גם ההשקעות בטניס לא עוברות ללא מחאות, ראשיי איגוד הטניס הבריטי דחו הצעה שהטורנירים שהם מארגנים בקווינס ואיסטבורן יהיו חלק מאותם טורנירים שיקבלו את הספונסר הסעודי. כשבנוסף, אגדות הטניס מרטינה נברטילובה וכריס אוורט, ליו"ר ה-WAT ומחו על הכוונה לערוך שם את הטורניר: "זה לא תואם את ערכי טניס הנשים, במיוחד לאור מצב זכויות הנשים במדינה"

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
נובאק ג'וקוביץ'. הסעודים בדרך להשתלט על הענף שלו?, צילום: EPA
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר