מאמן הקראטה פרדראג (פג'ה) רוגוז'רסקי, שהתחנך ביוגוסלביה לשעבר והיה חבר הנבחרת הלאומית, עלה לארץ ב-1999 בעקבות המלחמה הקשה שפרצה במולדתו. הוא התחיל לפתח את הענף בישראל, עוד בזמן שהתגורר במרכז קליטה בבאר שבע.
הוועד האולימפי בישראל
ב-2010, פג'ה ומשפחתו עברו לגור בעוטף עזה, בקיבוץ מגן, ולאחר שלא מצא מקום מתאים לבנו בן ה-5 להתאמן, הוא החליט להקים מועדון משלו, שם גידל שורה ארוכה של ספורטאים. הוא הביא אותם להישגים בינלאומיים גדולים, גם באליפויות עולם ואירופה.
לפני כמעט שבועיים, בשבת השחורה ב-7 לאוקטובר, המלחמה שוב הגיעה לפתח ביתו של פג'ה, עם מתקפת הטרור הרצחנית של מפלצות החמאס.
"אני שוב שרדתי", מספר רוגוז'רסקי ל'ישראל היום'. "הייתי בסוף השבוע בבית, מתי שזה התחיל. קמתי בשש וחצי בבוקר מפיצוצים חזקים. זה היה נשמע כמו זיקוקים, אבל הרעשים היו יותר חזקים - ולא היה אצלנו אזעקות שהתריעו על זה.
"יצאתי מהבית וראיתי את כיתת הכוננות רצה לעבר הנשקייה שליד הבית שלי. הם צעקו לי שיש מחבלים וצריך להיכנס לבית, אז רצתי חזרה, לקחתי את הנשק האישי שלי, אקדח, ונכנסתי לתוך הממ"ד כי הבנתי שיש כאן משהו חריג".
פג'ה ממשיך לתאר את רגעי האימה: "הייתי 6-7 שעות בתוך הממ"ד, עד שהגיע תגבור וחיסלו את האיום, היו סביבנו בין 40 ל-60 מחבלים סך הכל, וכל הזמן שמעתי את היריות והפיצוצים. אני הגעתי מההפצצות של נאט"ו ולא חשבתי שיהיה ככה. למזלי, הבן הצעיר שלי גם משרת באוגדת עזה והוא ספורטאי מצטיין והוא לא היה שם באותו שבת והבן השני נמצא בחו"ל".
אפשר לומר שניצלת בנס?
"כנראה. למזלנו אחד מאנשי כיתת הכוננות עלה על איזו גבעה וראה משם חדירה דרך הגדר. הוא הצליח לעצור אותם, עד שהגיע תגבור והצבא".
מה שלום הסביבה הקרובה אליך?
"לצערי, שמעתי על הרוג מכיתת הכוננות ושני פצועים קשה. רוב החניכים שלי מבאר שבע ולא מהקיבוץ, אבל יש הרבה צעירים מהסביבה שנרצחו או נחטפו".
איפה אתה עכשיו?
"העבירו אותנו לישוב שקף ואני אמור להיות עם הקיבוץ בים המלח ביום שבת. מנסים להסתדר ככול שניתן, אבל פשוט אי אפשר לתאר מה היה שם, אני עד היום מנסה לעכל מה היה יכול להיות אם לא היה לנו כיתת כוננות חזקה - היו שוחטים אותנו ומוחקים אותנו.
"הייתי עם אקדח בלבד, מה כבר יכולתי לעשות מול עשרות מחבלים ו-RPG. הייתי יכול אולי להוריד אחד או שניים מהם וגם זה אולי במזל. מישהו יצטרך לשלם חשבון כבד אחרי כל זה, לא יכול להיות ששבע שעות הצבא לא מגיע, זה לא נתפס".
מה אתה אומר על ספורטאים ומאמנים בעולם שתומכים בחמאס?
"אני מקווה שיסלקו כל אחד מהם, אסור לאנשים כאלה להיות בספורט. גם אני העליתי פוסט על אחד משופטי הקראטה שתמך בחמאס, העברתי לאיגוד הקראטה העולמי והם הולכים לטפל בו. הוא כתב נגד ישראל. צריך להעיף את כל מי שתומך בחמאס.
"אני יכול לעשות הסברה בחו"ל מול אותם תומכי חמאס, אבל יש כלפינו המון שנאה בעולם. לפלשתינים יש הסברה מצויינת, הם עבדו על זה חזק. ראינו את זה במקרה של בית החולים ולך תסביר לעולם כמה שעות אחרי זה, שזה לא אנחנו עשינו את זה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו