לנוכח המצב: דרישה לא לאפשר לספורטאים פלשתינים להשתתף באליפות העולם 

עשרה ימים לפני פתיחת אליפות העולם בקראטה בבודפשט, ל"ישראל היום" נודע כי ספורטאים ישראלים דורשים מהאיגוד העולמי, שלא לאפשר לשלושה ספורטאים פלשתינים לקחת חלק לאחר הטבח של ארגון החמאס

רותם עפרוני. באיגוד הקראטה יקשיבו לה?. צילום: רויטרס

עשרה ימים לפני אליפות העולם בקראטה בבודפשט, ל"ישראל היום" נודע כי ספורטאים ישראלים דורשים מהאיגוד העולמי, לא לאפשר לפלשתינים לקחת חלק בתחרות. באליפות שבה אמורים להשתתף גם נבחרת ישראל, נרשמו גם שלושה פלשתינים ובניהם: חלה אלקאדי, אנאס בשארת ומחמוד דיפאלה, כאשר האחרון גם מעלה בימים האחרונים שיתופים של סטורים, שבהם אומרים כי ישראל עושה טבח בעזה, עוקרת אנשים מבתיהם ודרישות לנקמה.

הספורטאים הישראלית רותם עפרוני, סיפרה ל"ישראל היום": "קודם כל זה אבסורד שבמשך שנים יש ספורטאים בתחרויות שלנו שמתחרים תחת "מדינת" פלשתין, פלשתין זאת לא מדינה, היא רשות. לא הגיוני שבאליפות העולם בסוף החודש יאפשרו להם להתחרות תחת דגל כזה אחרי הזוועות שהם עשו לעם שלנו". 

עוד הוסיפה עפרוני: "בדיוק כמו שהשעו את רוסיה ובלארוס עם פרוץ המלחמה באוקראינה מכל תחרות, כך גם צריך לפעול כלפי פלשתין, הם לא ראויים לכך. אני רוצה להבהיר שדבריי אינם נגד ערביי ישראל, אלא נגד תומכים רעיונית ונתמכים ע''י גופים שלא הוקיעו את הזוועות בעם היהודי.  אני קוראת להתאחדות הקראטה העולמית לנקוט עמדה ולא לתת יד לטרור שלא נראה כמותו מעולם."

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

קורל עמוס הוסיפה: "המדינה שלנו עברה זוועות שלא ניתן לתאר במילים, בידי חמאס, זה פשוט לא הגיוני שלאנשים כאלו תהיה נציגות באליפות עולם איחוד הקראטה צריך לנקוט עמדה, להצהיר שהוא נגד אלימות ונגד טרור ולהשעות את הנציגות הפלסטינאית. לנו לספורטאים הישראלים מגיעה תמיכה, מלאה! מאיחוד הקראטה בזמן מלחמה נגד טרור".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר