טויסובה (במרכז). הקרבה מדהימה. צילום: Getty Images

הקרבה מדהימה: קיבל הודעה על מות בנו, עלה למשחק, ונבחר לשחקן המצטיין

כוכב הראגבי של פיג'י, ג'וסואה טויסובה התבשר שעות לפני משחק חשוב שבנו טיטו בן ה-7 נפטר ממחלה קשה • למרות זאת, הוא בחר להישאר יחד עם חבריו למדים הלאומיים, והוביל אותם לניצחון חשוב • את ההלוויה הוא ראה דרך שידור אינטרנטי

לפעמים, התעסקות בספורט מקצועני דורשת הקרבה, יש שחקנים שעולים פצועים בשביל הקבוצה, אחרים מפספסים את טקס החתונה של אח שלהם, ואפילו שמענו על ספורטאים שעלו על המגרש בזמן שבת זוגם כורעת ללדת.

אבל נדמה שסיפור כמו של ג'וסואה טויסובה, כוכב נבחרת פיג'י בראגבי, לא שומעים כל יום. השחקן, שמהווה חלק חשוב בנבחרת החליט להישאר עם חבריו לנבחרת במהלך אליפות העולם בראגבי המתקיימת בצרפת בזמן שטיטו, בנו בן השבע, שנפטר ממחלה קשה, מובא למנוחות בארצו.

אביו של הכוכב הוא זה שבישר לשחקן את הבשורה המרה רק כמה שעות לפני שזה היה אמור לעלות למשחק חשוב נגד נבחרת גיאורגיה. למרות זאת, טויסובה החליט להישאר יחד עם נבחרתו בצרפת,. הגיאורגים כבר הובילו 0:9, אך בזכות משחק מעולה של טויסובה, נבחרת פיג'י ירדה כמנצחת, כשטויסובה עצמו הוביל את המהפך ונבחר למצטיין המשחק. את ההלוויה הוא ראה בשידור חי ברשתות החברתיות.

טויסובה ובנו טיטו, צילום: מתוך פייסבוק

לאחר המשחק, למרות שרק לפני כמה שעות קיבל את הבשורה על מות בנו, הכוכב נשאר לדבר עם אוהדי הנבחרת, חתם להם על חולצות וכדורי אגבי ואף צילם סלפי למזכרת. 

ביום ראשון יפגשו טויסובה ונבחרת פיג'י עם נבחרת פורטוגל, כשאם ישיגו נקודה אחת הם יעפילו בפעם השלישית בתולדותם לרבע הגמר באליפות העולם.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

סייה קוליסי מדבר באליפות העולם ברוגבי

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...