דירקטוריון הוועד האולימפי הבינלאומי (IOC) בראשותו של הנשיא תומס בך, הודיע אתמול (שישי) על ההמלצה לבחירתה של יעל ארד לחברת הוועד האולימפי הבינלאומי (ה -IOC), כשהיא תהיה הישראלית השנייה שתבחר למעמד היוקרתי אחרי אלכס גלעדי. הבחירה הסופית תהיה באסיפה הכללית ה -141 של ה -IOC שתתקיים באוקטובר הקרוב במומביי שבהודו, אלה שארד לא תהיה לבד ואיתה עוד שבעה חברים חדשים במעמד היוקרתי בספורט.
באלאז' פירייש ההונגרי הוא פוליטיקאי, המשמש כיום כמזכיר המדינה ואחראי לפיתוח בודפשט, שעמד בראש ההצעות האולימפיות של המדינה וניהל את אליפות העולם בשחייה ב-2019 ואליפות העולם באתלטיקה שהייתה השנה. ססיליה טייט, פוליטיקאית פרואנית ושחקנית כדורעף בדימוס, שזכתה במדליית הכסף באולימפיאדת סיאול 1988 ובמדליות הכסף באליפות העולם ב-1982 והארד ב-1986, כשהחל מ-1998 היא נכנסה לפוליטיקה, כשלפני 23 שנים נבחרה לקונגרס.
מישל יאו היא שחקנית קולנוע מלזית, זוכת פרס אוסקר לשחקנית הטובה ביותר ופרס גילדת שחקני המסך, אשר התפרסמה בעיקר בשל תפקידה בתור נערת בונד ויי לין בסרט "מחר לנצח" ולאחר מכן בסרט אמנויות הלחימה "נמר, דרקון". מייקל מרנץ, מנהל ספורט ואירועי ספורט בגרמניה, בין היתר אליפות העולם באתלטיקה בברלין 2009 בברלין. כמו כן אפשר למצוא ברשימה את פטרה סורלינג משבדיה, נשיאת הפדרציה הבינלאומית לטניס שולחן;הקוריאני ג'ה יול קים, נשיא איגוד ההחלקה העולמי והתוניסאי מירוז בוסיני סגן נשיא איגוד הוועדים האולימפיים הלאומיים הערביים.
Fürjes Balázs már októberben NOB-tag lehet https://t.co/BsdplmVrmx
— sportal.hu (@sportal_hu) September 8, 2023
נשיא ה-IOC תומס באך, אמר על הבחירה: "המועמדים הללו מביאים ערך מוסף לעבודת ה-IOC בגלל הניסיון והמומחיות המגוונת שלהם בתחומי החיים השונים. המשותף לכולם הוא אהבתם לספורט והאמונה החזקה שלהם בערכים האולימפיים ובמה שה-IOC מייצג. יתרה מכך, הבחירה בארבע נשים מחזקת את המחויבות של IOC לשוויון מגדרי על ידי הגדלת מספר החברות ל-44 נשים, מה שמעלה את אחוז הנשים ל-41.1 אחוז".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו