נבחרת הכדורעף של ישראל חגגה אתמול (חמישי) את הניצחון השני ברציפות באליפות אירופה הנערכת בתל אביב, עם 2:3 גדול על רומניה. הפנים למשחקים הבאים, במטרה לעלות לשלב הבא של הנוקאאוט שיתקיים באיטליה.
"לא הפתעתי מהנבחרת", סיפרה יו"ר האיגוד רינה דור ל"ישראל היום". "מאוד האמנתי בהם, פגשתי את השחקנים לפני הטורניר ואני בקשר עם הוועד המקצועי. המטרה הגדולה ביותר לעלות שלב, כאשר שני הניצחונות האלה היו המשמעותיים ביותר".
איתמר שטיין מאמן הנבחרת עושה קסמים.
"שטיין בחור מקסים, הוא מביא שקט, רוגע, מקצועניות. בא עם רזומה של 10 שנים באירופה. הוא עושה עבודה נהדרת עם השחקנים האלה, מאחד אותם. זה לא היה הימור להביא אותו, לנבחרת אתה צריך אישיות אחרת. הוא סוחף את הנבחרת, היה אפשר לראות אותו ברגעים הקשים ובטובים, בחור שלו, שיודע לאן צריך ללכת".
"לנבחרת צריך אופי מסויים, כי כל אחד מגיע מרקע אחר ובמידה ואתה לא יודע לחבר את זה למשהו אחד שגדול מחלקיו, אז זה בעיתיי - ואיתמר יודע לעשות את זה מצוין".
אז שלושת המשחקים הבאים לא יהיו משימה פשוטה?
"מה לעשות, צריכים להיות ריאליים, צרפת היא האלופה האולימפית. כמובן שניתן את כל מה שאנחנו יכולים, ובמידה וננצח את פורטוגל נשים את החותמת".
השחקן תמיר הרשקו סיפר: "זה מרגיש נהדר לנצח, הגענו להילחם על כל נקודה ואני אוהב את הנבחרת שלנו. הייתה פה אווירה מטורפת ואני מאחל שכל משחק בכדורעף הישראלי יהיה ככה. אנחנו רוצים להגיע לקצה שלנו ורק אם נעשה את הכל נדע לאן נוכל להגיע. הנבחרת שלנו לוחמים".