סערת התיעוד והרגליים המפושקות: מה אומרים הצלמים באליפות העולם?

חודש אחרי שבשווייץ אסרו על צלמי ההתעמלות האמנותית לתעד מתעמלות בתנוחות מסוימות, בדקנו מה אומרים אנשי התקשורת בתחרות הגדולה בוולנסיה • "זו לא החלטה רעה, אבל צריך להבין שגם המאמנות רוצות לראות את הקפיצה המושלמת - זה חלק מהענף"

מתעמלת גרמניה בוולנסיה. חוק שקשה לאכוף . צילום: AFP

חודש לאחר שהפדרציה השוויצרית להתעמלות הודיעה כי תאסור על צלמי ספורט לצלם תמונות של מתעמלות בתנוחות פישוק, במטרה להבטיח שמתעמלות יוכלו להצטלם רק בצורה שתתמקד בתרגילי הענף ולא יובילו לפירושים נוספים, הצלמים והכתבים באליפות העולם בהתעמלות אמנותית בוולנסיה חלוקים בדעתם על המהלך.

כזכור, המחלקה לאתיקה ב-STV פרסמה קובץ עם תנוחות שלא יתאפשרו לתיעוד. כתב ההתעמלות הוותיק, גרגלי מרוסי, שמגיע לכל תחרות בינלאומית שמע על ההנחיות אך לא היה מופתע: "בתיאוריה מדובר בהחלטה נכונה, כי הם רוצים להגן על הספורט, אבל האחריות היא בעיקר של הצלם, לא רק בהתעמלות אמנותית, גם במכשירים ובעיקר בשחייה אמנותית, שם הרגליים נמצאים הרבה זמן מחוץ למים בתנועות כאלה".

"אני יודע שיש הרבה בעיות עם ההחלטה הזאת והיתה סערה תקשורתית, אבל צריך לזכור שהרבה צופים בענפים האלה. גם שם רואים את התמונות ואף אחד לא מבקש מהטלוויזיה לעצור את השידור. אלה זוויות שמגיעות מהמתעמלות ומה הצלם יכול לעשות? מבין למה עשו את זה, אבל יהיה ממש קשה לאכוף את זה, בטח שמצלמים כל היום".

חוברת ההוראות המלאה שקיבלו הצלמים,

הצלם הגרמני, אולריך פסבנדר, שעובד שנים רבות בענף סיפר: "רק האיגודים עצמם יכולים לעשות את זה, והם לא יכולים לחייב את הצלמים. אני למשל שולח להם את הכל - והם אלה שמעלים ויודעים מה טוב בשבילם, איך המתעמלת תצא מבחינתם הכי טוב".

"אני לא אומר שזו החלטה רעה, אבל צריך להבין שגם המאמנות רוצות לראות את הקפיצה המושלמת. זה חלק מהענף, אולי בהתעמלות מכשירים זה יותר מתאים, אבל כאן בהתעמלות אמנותית עד היום לא ביקשו ממני להוריד תמונות לא מחמיאות".

שינוי משמעותי בהתעמלות האמנותית, צילום: AFP

הצלם איוון ההולנדי הוסיף: "לא יכולים לחייב אותנו מה לעלות ומה לא, זה ענף אמנותי ורוצים לראות את האומנות במהלך הקפיצות. בתור צלם, גם לי יש את הגבולות של עצמי, ובמידה ויש תמונות מביכות עם הבעות פנים או סיטואציות שנראות לא יפה, גם אני לא אפרסם את התמונות".

הצלם האוסטרלי אלכסנדר, שביתו סשה מתעמלת באליפות העולם, יכול להבין את שני הצדדים: "יש זוויות שאולי אסור לצלם. תאר לך שאתה מתעמלת ואתה מובך כשתראה כזאת תמונה. זה ספורט שאתה רוצה ליהנות ממנו, אני חושב שצלמים צריכים אתיקה משלהם. מה נראה טוב ומייצג את המתעמלות בצורה הטובה ביותר, זה אולי תמונה טובה, אבל מביכה את המתעמלת. בתור הורה אני גם לא רוצה לראות תמונות מביכות של הבת שלי".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
סימון ביילס. המתעמלת המפורסמת בעולם,
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר