איראן: לוחם קראטה הוצא להורג

מוחמד מהדי קראמי לקח חלק בהפגנות נגד המשטר בעקבות מותה של מאשה אמיני, לאחר שנעצרה על אי לבישת חיג'אב • הוא הוצא להורג לאחר שהורשע בהריגה של חבר במשמרות המהפכה

קראמי. הוצא להורג , צילום: רויטרס

דיכוי המחאות ההולכות וגוברות באיראן נמשך, כאשר היום (שבת) הוצאו להורג שני צעירים לאחר שהורשעו בהריגת סייד רוחאללה אג'מיאן, חבר במשמרות המהפכה.

בין ההרוגים, לוחם הקראטה מוחמד מהדי קראמי וסייד מוחמד חוסייני, שהיה מאמן ילדים. השניים לקחו לכאורה חלק בהפגנות נגד המשטר בעקבות מותה של מאשה אמיני, שמתה בספטמבר האחרון, לאחר שנעצרה על אי לבישת חיג'אב - שנעשה חובה בפומבי לאחר המהפכה האסלאמית ב-1979. אמיני שקעה בתרדמת, כשהמשטרה הואשמה במכות אכזריות, מה שהוביל לגל הפגנות חמורות נגד הממשלה ברחבי המדינה. 

מוחמד חוסיין אגאסי, עורך דינו של קראמי, כתב בטוויטר כי קראמי לא היה רשאי לדבר עם משפחתו לפני הוצאתו להורג. קראמי, בן 21, היה אלוף קראטה איראני-כורדי. הוא הצטרף לנבחרת הנוער של איראן ולאחר מכן זכה באליפויות לאומיות.

בחודש שעבר פרסמו הוריו של קראמי סרטון ברשתות החברתיות שבו התחננו מהמשטר לחוס על חייו. "בני הוא בין אלופי הקראטה הגדולים של ​​איראן", אמר האב. "יש לו מספר תארים לאומיים והוא דורג במקום הרביעי בנבחרת איראן. אני מבקש מכם בכל לשון של בקשה לבטל את ההוצאה להורג".

סייד מוחמד חוסייני, בן 20, נהג לאמן ילדים בהתנדבות. "הסיפור של חוסייני הוא כל כך עצוב", אמר חבר פרלמנט גרמני שליווה את הפרשה. "הוא איבד את שני הוריו. הוא ביקר בקברים שלהם בכל יום חמישי".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

על פי רשת הטלוויזיה CNN, דווח כי 41 מפגינים קיבלו גזר דין מוות בחודשים האחרונים. שני גברים, מוחסן שקארי ומג'ידרזה רחנאווארד, הוצאו להורג בדצמבר, כשהאחרון נתלה בפומבי, לאחר שהורשע ב"איבה נגד אלוהים". קראמי הורשע ב-5 בדצמבר, כאשר ארגון זכויות האדם אמנסטי אינטרנשיונל טען שהמשפט "לא היה דומה להליך שיפוטי רגיל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר