יומה הראשון של טורניר המאסטרס בג'ודו יצא הבוקר (שלישי) לדרך בארנה שבירושלים, בהשתתפות שמונה ספורטאים ישראלים והסתיים עם מדלייה היסטורית וראשונה בחסותו של ברוך שמאילוב.
שמאילוב, שמתחרה במשקל עד 66 ק"ג, פתח עם ניצחון על המונגולי קרלין גרנבולד באיפון 2:30 דקות לסיום ועלה לסיבוב השני. הצרפתי ראדה סדוקי (26 בעולם), היה היריב הבא של שמאילוב, והאחרון ניצח באיפון מהיר ועלה לרבע הגמר. בשלב הבא, שמאילוב ניצח את מקרודין טילבוב האוזבקי באיפון תוך 52 שניות ועלה לחצי הגמר.
בשלב הבא חיכה לשמאילוב היריב הקשה ביותר, דניס ויירו הרומני המדורג ראשון בעולם. אחרי קרב עיקש, שמאילוב הצליח להשיג את הווזארי המיוחל, שמר עליו עד הסיום והעפיל לגמר. בכך הבטיח הישראלי מדליה ראשונה למשלחת בתחרות ורביעית שלו אי פעם בתחרות זו.
בקרב על התואר, כאמור, המתין לשמאילוב הצרפתי דקיל בובה, בן ה-26. הישראלי השיג אחרי 2 דקות וואזארי עליו שמר עד לסיום על מנת להביא את הזהב הראשון בהיסטוריה של ישראל והמדליה ה-14 אי פעם בטורניר היוקרתי והאיכותי.
גפן פרימו (עד 52 ק"ג) עלתה אוטומטי לסיבוב השני, שם ניצחה את אלכסנדרה קולטה הפולנייה ועלתה לרבע הגמר. בשלב זה המתין לפרימו קרב מרתק מול ריקה פופ ההונגריה, שנמשך 11 דקות, ובסופו של דבר הפסידה הישראלית ועברה לבית הניחומים. בקרב הראשון ניצחה פרימו באיפון את אנה פרס בוקס מספרד ותתמודד על מדליית הארד.
בקרב על הארד, פגשה פרימו את האיטלקייה אודט ג'ופרידה, מדליסטית הארד מאולימפיאדת טוקיו 2020 והכסף מריו 2016, המדורגת 9 בעולם, ובתום קרב של 9 דקות, ספגה עונש שלישי וסיימה במקום החמישי הכללי.
טל פליקר, השיג ניצחון בקרב הראשון שלו על גוסמן גידיזבייב בניקוד זהב. בהמשך פגש פליקר את האוקראיני בוגדן איאדוב, אלוף אירופה הנוכחי, ותוך 8 שניות בניקוד הזהב השיג וואזארי ועלה לרבע הגמר. פליקר הפסיד ברבע ליריב אוזבקי, עבר לניחומים, אך שם נכנע למונגולי וסיים במקום השביעי.
אכזבה גדולה לתמנע נלסון לוי (עד 57 ק"ג), שהפסידה כבר בקרב הראשון שלה ל-לינג צ'אן לין הטייואנית בריתוק וסיימה את דרכה בתחרות.
בקטגוריית משקל עד 48 ק"ג, שירה ראשוני, מדליסטית הארד מאליפות אירופה, פתחה עם ניצחון על האוסטרית קטרינה טנזר, באיפון 1:50 לסיום, שהעלה אותה לשמינית הגמר.
בקרב הבא, המתינה לראשוני האיטלקייה, המדורגת רביעית בעולם, ולאחר שלוח התוצאות היה מאופס בתום ארבע הדקות הראשונות, הקרב נכנס לניקוד זהב, שם הישראלית תוך 15 שניות נוספות, השיגה וואזארי ועלתה לרבע הגמר.
בשלב הבא, פגשה ראשוני את אסונטה סקוטו האיטלקייה והפסידה לה בוואזארי כפול ומשם המשיכה לבית הניחומים, שם הפסידה פעם נוספת ליריבה מונגולית וסיימה במקום השביעי.
באותה קטגוריית משקל, תמר מלכה הפסידה באיפון לספרדייה מריה כומוס לופרדו והודחה מהתחרות.
הדחות מוקדמות במשקל עד 60 ק"ג, גם למתן קוקלייב וים וולצ'ק, שסיים במקום החמישי באליפות העולם ונכנע הפעם לאוקראיני המדורג 18, ארתום לשיוק.