בשורה: הטוטו ישוב לפעול תחת משרד הספורט

ל"ישראל היום" נודע כי מיקי זוהר צפוי להתמנות לשר הספורט, סמכויותיו יורחבו והטוטו יחזור לפעול תחתיו - מהלך שיגרום לקיצור תהליכים ואינסוף ביורוקרטיה • הח"כ, שמכיר את עולם הספורט וכיהן כחבר הנהלת איגוד הכדורסל, יחליף בתפקידו את חילי טרופר

זוהר. ימונה לשר הספורט, צילום: אורן בן חקון

תמונת הרכב הממשלה החדשה הולכת ומתגבשת, ול"ישראל היום" נודע כי ח"כ מיקי זוהר צפוי להתמנות לשר התרבות והספורט, סמכויותיו יורחבו והטוטו יחזור לפעול תחתיו.

בינואר 2019 עבר הטוטו רפורמה שגם זכתה לביקורת, ולפיה הגוף לא מעביר עוד את הכספים שהוא מחויב להעביר ישירות לספורט (באמצעות המועצה הלאומית לספורט), אלא למשרד האוצר.

המהלך החדש יגרום לקיצור תהליכים ואינסוף ביורוקרטיה, לאחר שגופי הספורט השונים נתקלו בשנים האחרונות בבלאגן בהגעת התקציבים. הדבר הוביל את משרד הספורט למהלך לתיקון המצב, ומתחילת השנה הבאה הוא יעביר בעצמו את הכסף לכל גוף שאמור לקבל יותר מ־100 אלף שקלים.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

זוהר, שמכיר את עולם הספורט ושכיהן כחבר הנהלת איגוד הכדורסל, צפוי להחליף בתפקידו את חילי טרופר. כאשר יתמנה, יהיה זוהר השר ה־11 בתפקיד. קדמו לו בליכוד גם לימור לבנת, מירי רגב ולתקופה קצרה גם ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר