אליפות העולם בשייט מפרשיות 470, ננעלה היום (שבת) בשדות ים, כאשר בתואר היוקרתי זכו הצמד הגרמני, לואיזה וונזר ופיליפ אוטנרייט.
וונזר ואוטנרייט הובילu לאורך כל השבוע, כמעט בכל השיוטים היו בתוך העשירייה הראשונה, ובשלושה שיוטים חצו ראשונים את קו הסיום. למעשה כבר אתמול הבטיחו את המקום הראשון לאחר שהובילו בפער של 22 נקודות (איבוד הנקודות המקסימלי, למסיימים אחרונים הוא 20 נקודות).
עבור הצמד הגרמני, מדובר בהישג הגדול בקריירה, כאשר מדובר במדליה ראשונה לגרמניה באליפות העולם במפרשיות 470, מאז האליפות בספרד ב-1998, בו זכה צוות נשי במדליית הארד.
במדליית הכסף בשדות ים זכה הצמד הספרדי ז'ורדי שאמאר ונורה בורקמן, שחצו ראשונים את שיוט המדליות ופתחו בחגיגות, כאשר את מדליית הארד אספו הצרפתים קאמי לקרואה (אשתו של מאמן נבחרת ישראל גידי קליגר) וג'רמי מיניון, שסיימו במקום השישי את השיוט המכריע.
כזכור, אצל הישראלים ניתאי חסון ונועה לסרי סיימו את האליפות במקום ה-18, וגיל כהן ונועם חומרי, אלופי העולם מהשנה שעברה, סיימו במקום ה-24 הכללי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו