אלופת העולם בגלישה, שחר טיבי: "המטרה שלי היא לשמור על התואר"

אחרי שעמדה בראש הפודיום באליפות הקודמת, הגולשת הישראלי תתחרה החל מהיום (שלישי) גם על המקום במשחקים האולימפיים • מולה מתייצבות שרון קנטור וקטי ספיצ'קוב • בראיון היא מספרת: "זאת תהיה תחרות קשה, כשהטובה ביותר תנצח ותגיע לאולימפיאדה" • צפו

שחר טיבי עם מדליית הזהב מאליפות העולם בשנה שעברה. צילום: אורן אהרוני

אליפות העולם בגלישת רוח, בדגם ה-IQFoil, היתה אמור לצאת לדרך אתמול (שני) בספרד, אך לאכזבת המתחרים, יום השיוטים הראשון הסתיים בסופו של דבר ללא פעילות בגלל רוח חלשה מאוד באתר התחרות.

אלופת העולם בגלישה שחר טיבי בראיון | sailingenergy

מי שתופסת את רוב העניין, היא אלופת העולם המכהנת, שחר טיבי, שתנסה לזכות בפעם השנייה ברציפות ולהגן על התואר. לא פחות חשוב מכך, יהיה גם להשיג את הקריטריון הישראלי למשחקים האולימפיים בפריז, במאבק הגדול מול יתר חברותיה לנבחרת, שנמצאות אף הן בצמרת הענף.

"אנחנו כאן באליפות העולם ויש לי התרגשות גדולה להתחיל", סיפרה טיבי לפני השיוטים הראשונים. "זה הולך להיות שבוע ארוך של שיוטים, וההכנות לאירוע היו מאוד חשובות, כי זאת התחרות הכי חשובה של השנה לכולם, חוץ מהאולימפיאדה כמובן.

"אליפות העולם זה תמיד דבר מיוחד. עבדתי מאוד קשה. הייתי בספרד מספר שבועות כדי להתאמן, וחיברתי הכל בשביל להשתתף הכי טוב באליפות העולם. אמנם כבר עשינו את הקריטריון הישראלי לאולימפיאדה, ויש לנו כבר את הכרטיס לפריז, אבל מכאן תיבחר הנציגה הישראלית".

מה תמונת המצב נכון לעכשיו?
"אני נמצאת בצמרת ובעמדה טובה להשיג את הקריטריון, אך עוד לא זכיתי בו ואני מקווה לעשות את זה. המתחרות העיקריות שלי הן שרון קנטור וקטי ספיצ'קוב, זאת תהיה תחרות קשה, כשהטובה ביותר תנצח ותגיע לאולימפיאדה".

שחר טיבי. "ההתרגשות גדולה", צילום: sailing energy

ומה המטרות שלך?
"המטרה שלי השבוע היא לשמור על התואר שלי משנה שעברה".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

למרות שגם היום (שלישי) צפויה רוח חלשה באתר התחרות, היא אמורה להתגבר במהלך היום ולאפשר את פתיחת האליפות עם השיוטים הראשונים בדרך לפריז.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר