מזל שור: רפאל נדאל העפיל לחצי גמר ווימבלדון

השור ממיורקה כבר היה עם הגב לקיר אבל הצליח לנצח את התקווה האמריקנית • קיריוס שכח מהצרות, ורשם את הישג שיא בטורניר הלבן • אלופת 2019 המשיכה במסע ותפגוש את התקווה הקזחית הצעירה

רפאל נדאל. משחק הירואי, צילום: איי.אף.פי

שלבי ההכרעה בטורניר ווילמבלדון המשיכו היום (רביעי). אצל הגברים, רפאל נדאל כבר היה עם הגב לקיר מול טיילור פריץ, התקווה האמריקנית, שהוביל עליו 2:1 במערכות והיה רחוק פעמיים במשחק רק שלוש נקודות מניצחון במשחק במצב של 5:4 לטובתו במערכה הרביעית, ולאחר מכן 6:5 במערכה החמישית.

ניק קיריוס ממשיך במסע הקסם בטורניר וניצח 0:3 במערכות על גארין. זוהי הפעם הראשונה בקריירה של האוסטרלי בה ישתתף בחצי גמר גראנד סלאם.

אצל הנשים, סימונה האלפ ניצחה בקלות את האמריקנית אמנדה אניסימובה בשתי מערכות 2:6, 4:6 והבטיחה את מקומה בחצי הגמר, שם תפגוש את אלנה ריבאקינה הקזחית, שניצחה את אילה טומליאנוביץ' 4:6, 6:2, 6:3.

רפאל נדאל - טיילור פריץ 6:3,5:7,6:3,5:7,6:7

אופי של שור. נדאל התמודד מול טיילור פריץ, התקווה האמריקנית, שהיה רחוק 3 נקודות משחק מניצחון היסטורי, אבל הספרדי כמו תמיד התאושש. נדאל ניצח את המערכה הרביעית 5:7 ובתום מערכה חמישית צמודה ומלאת תהפוכות - שהגיעה לשובר שוויון דרמטי, סיים עם ידו על העליונה וניצח לאחר 4 שעות ו-20 דקות. השור ממיורקה מעפיל לחצי הגמר בגרנד סלאם היוקרתי, וינסה לראשונה מאז שנת 2011 לחזור לגמר – אז הפסיד לנובאק ג'וקוביץ' אותו עשוי לפגוש שוב בגמר.

ניק קיריוס (40, אוסטרליה) - כריסטיאן גארין (43, צ'ילה) 4:6,3:6,3:7

מסע הקסם של ניק קיריוס בווימבלדון נמשך. אחרי שגבר על נקשימה האמריקני בשמינית הגמר, ועל סטפנוס ציציפאס המעולה, היום ניצח האוסטרלי את גארין הצ'יליאני מהמקום ה-43 בעולם ועלה לחצי הגמר. זהו הישג השיא של השחקן בווימבלדון והוא יפגוש את המנצח במשחק בין רפאל נדאל לטיילור פריץ.

כשברקע האישומים על תקיפת זוגתו לשעבר, והמשפט שיערך ב-1.8 ועשוי לשלוח את הטניסאי אפילו למאסר, קיריוס הצליח להתרכז בטניס. בסיום המשחק הוא פירגן לאביו שנכח וסיפר על ארוחות הערב שהוא מבשל לו. 

סימונה האלפ (18, רומניה) - אמנדה אניסימובה (25, ארה"ב) 2:6, 4:6

אלופת 2019 ממשיכה לחלום על הופעה שנייה במעמד הגמר בווימבלדון ורחוקה משם ניצחון אחד. האלפ סגרה חשבון על ההפסד במפגש הקודם שהתקיים בין השתיים, ברולאן גארוס 2012.

אלנה ריבאקינה. היסטוריה קזחית, צילום: אי.פי.איי

אילה טומליאנוביץ' (44, קרואטיה) - אלנה ריבאקינה (23, קזחסטן) 4:6, 6:2, 6:3

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

מעולם לא הייתה לקזחסטן נציגה בחצי גמר גרנד סלאם עד היום, אבל הטניסאית הצעירה עשתה היום היסטוריה והפכה לראשונה אי פעם שהגיעה לשלב הזה. הקזחית שמטה מערכה ראשונה בטורניר במהלך המשחק. הקרואטית בת ה-29 לא הצליחה לשפר את הישג השיא שלה מהשנה שעברה ונותרה ללא ניצחון על יריבתה בשני מפגשים בין השתיים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר