רז הרשקו: "מבטיחה לעשות הכל כדי לזכות במדליות זהב"

סגנית אלופת אירופה הטרייה חגגה את הזכייה, למרות האכזבה מההפסד בגמר: "כל כך שמחה שגרמתי להרבה אנשים לשמוח ולהנות מההישג, מצטערת שלא הצלחתי לזכות בזהב" • מאמנה ודודה שני הרשקו: "רז עובדת קשה, מחוייבת ומצליחה להוכיח שהיא בנויה מהחומר של הטופ העולמי" • שר התרבות והספורט חילי טרופר בירך: "נבחרת הנשים מוכיחה עד כמה התמדה ונחישות מובילים לתוצאות הטובות ביותר"

רז ושני הרשקו. שמחה משפחתית וקבוצתית, צילום: אורן אהרוני

הג'ודוקא רז הרשקו חתמה היום (ראשון) את אליפות אירופה הנערכת הסופיה שבבולגריה, עם הישג השיא שלה בתחרות האישית, כאשר עלתה על הפודיום לקבל את מדליית הכסף.

הרשקו בת ה-23, המתחרה בקטגוריית משקל מעל 78 ק"ג, חתמה את האליפות הטובה ביותר עד היום של נבחרת ישראל בענף, כאשר סיימו חניכותיו של שני הרשקו, עם ארבע מדליות בסך הכול, ביחד עם הזהב של תמנע נלסון לוי והארד של שירה ראשוני וגילי שריר.

סגנית אלופת אירופה רז הרשקו // צילום איגוד הג'ודו

"כל כך רציתי לזכות במדליית הזהב באליפות אירופה לבוגרות", סיפרה הרשקו בסיום, "אני מרגישה שאני משתפרת ועליתי לקרב הגמר בתחושה שאני צריכה לזכות בזהב וזה מאכזב שזה לא קרה. מצד השני אני גם שמחה על מדליית הכסף היוקרתית ובטוחה שההפסד הזה יתן לי הרבה מוטיבציה לעבוד קשה יותר".

"אני עובדת קשה ומחוייבת להצליח, אני חלק מנבחרת איכותית שתמיד דוחפת להילחם ולנצח ואני כל כך שמחה שזכיתי במדליה וגרמתי להרבה אנשים לשמוח ולהנות מההישג, מצטערת שלא הצלחתי לזכות בזהב. אני מבטיחה להשתפר ולעשות הכל כדי לזכות במדליות זהב".

הרשקו. התרגשה על הפודיום, צילום: אורן אהרוני

מאמנה, ודודה שני הרשקו, סיכם את האליפות וההישג האחרון: "אחד הדברים שקשים לי כמאמן זה לסיים תחרות בהפסד, גם כשמדובר בגמר. מצד שני כשאני מתנתק מהתחושות האלו אני מאוד גאה ברז שמאז הזכייה שלה במדליה הקבוצתית בטוקיו זוכה ברציפות במדליה בכל תחרות ולמעשה זאת המדליה השביעית ברציפות וכשהשיא הוא הזכייה שלה במדליית הכסף באליפות אירופה הראשונה בה היא משתתפת.

רז עובדת קשה, מחוייבת לכל הדרישות הלא פשוטות שלנו ומצליחה להוכיח שהיא בנויה מהחומר של הטופ העולמי. נבחרת הנשים מסיימת אליפות אירופה חלומית והיסטורית עם זכייה ראשונה לג'ודו הישראלי בארבע מדליות נשיות ומקום חמישי באליפות אירופה אחת.

יש לנו ספורטאיות מצוינות ואני מאמין בהן בהצלחות אבל לא פחות גם כשהן מפסידות. זו נבחרת אחת וכל הצלחה היא של כולן ועם כל הפסד אנחנו מתמודדים יחד. המטרה עכשיו היא לחזור לפרופורציות, לצאת לחופש של כמה ימים ולחזור בשבוע הבא לעבוד קשה במטרה להסתער על הקריטריון האולימפי שמתחיל בחודש יוני.

הרשקו בקרב הגמר. שמחה מהולה באכזבה, צילום: אורן אהרוני

למדנו המון מהתקופה האחרונה ומהתחרות הזאת, אנחנו חייבים להשתפר ולטפל בבעיות שגילינו במטרה לשאוף למקסם את הפוטנציאל של כל ספורטאית. אני רוצה להודות לכל נבחרת הנשים, הצוות המקצועי, איגוד הג’ודו והמשפחה שלי (קלי, קים ולי) על התמיכה והאמונה".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

שר התרבות והספורט חילי טרופר: "ברכות לרז הרשקו על זכייתה במדליית כסף באליפות אירופה! נבחרת הנשים בג׳ודו מוכיחה עד כמה התמדה ונחישות מובילים לתוצאות הטובות ביותר. גאים בך רז!".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר