יו"ר איגוד השופטים רונית תירוש רואה בחומרה את הדברים הקשים שהטיח אמש בעלי מ.ס אשדוד ג'קי בן זקן בשופט אוראל גרינפלד. תירוש, כמו גם מנכ"ל איגוד השופטים יריב טפר וחלק מחברי הוועדה המקצועית הבהירו כי "אפשר לטעות ויש ביקורת, אבל גם יש דרך להביע אותה. אסור היה להטיל דופי בצוות השופטים".
לצד הדברים הללו העביר גרינפלד דו"ח חמור על דברים שאמר לו בן זקן עם ירידת הצוות לחדרי ההלבשה. בין היתר אמר בן זקן לשופט: "עכשיו יש לך ברזומה הורדת ליגה. אתה הורדת אותנו ליגה. תודה רבה לך". כמו כן, השופטים ציינו כי האווירה סביבם היתה עוינת ומספר בעלי מקצוע באשדוד, שחלקם לא אמור היה להיות בשדה המשחק, השתתף גם הוא בעליהום על השופטים.
באשדוד מנגד לא מתרגשים מהדברים. "יעמידו אותנו לדין? נחיה עם זה. אתמול ירדנו ליגה בגלל החלטת השופט", אמרו במועדון מעיר הנמל. ואכן, התחושות באשדוד הן שאמש אחרי ההפסד הביתי לבני סכנין (2:1) נחרץ גורל הקבוצה לרדת לליגה הלאומית.
"לא נזכור מהמשחק הזה שום דבר מקצועי, רק את ההחלטות של אוראל גרינפלד", אמרו באשדוד והוסיפו: "בשנה הבאה יהיה VAR אבל עכשיו באיגוד השופטים יכולים להיות רגועים שאנחנו לא נהנה ממנו".
מצורפת בזאת התייחסות הוועדה המקצועית של איגוד השופטים לארועי השיפוט המרכזיים במשחק אתמול בין מ.ס.ע אשדוד לבני סכנין:
1. בדקה ה-60 דיווח עוזר השופט אודות עבירת משחק חמורה של שחקן אשדוד, שבוצעה תוך פגיעה גסה בשחקן יריב, באמצעות רגל ישרה, פקקים חשופים, עוצמה ומהירות שסיכנו את שלום היריב. שופט המשחק קיבל את המלצת העוזר ולכן החליט על כרטיס אדום. הוועדה המקצועית מגבה את ההחלטה.
2. בדקה ה-74 פסק השופט לבעיטת עונשין שגויה לזכות סכנין. לא התקיים מגע בין המגן לתוקף אשר גרם להכשלת התוקף בתחום רחבת העונשין.
3. בדקה ה-79 פסק השופט לבעיטת עונשין מוצדקת לזכות אשדוד, לאחר הכשלה בתחום רחבת העונשין.
בתגובה להסבר הוועדה המקצועית, מ.ס אשדוד שחררה את תגובתה הערב: "ערב טוב, ראינו את החלטת הוועדה המקצועית של איגוד השופטים ומאד הופתענו משום שהיינו בטוחים שיגבו את כל ההחלטות השערורייתית של גרינפלד ונראה כי כבר יש התקדמות בתהליך קבלת ההחלטות באיגוד השופטים לאור מינוי היו״רית המנוסה והמקצועית. בכל מקרה אין מדובר אלא בבדיחה עצובה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו