מעלים הילוך: שחקני הפועל ת"א פונים לנתיב המשפטי

כשברקע ההוראה על יציאת לחל"ת, ל"ישראל היום" נודע כי השחקנים צפויים לשכור את שירותיו של עו"ד רועי רוזן • "יכול היות שנגיע למצב של תביעות", הסביר אחד מהם • רודריגס, שאשתו לקראת לידה, מעוניין לקצץ ולהישאר

צילום: אלן שיבר // שחקני הפועל תל אביב בדרבי האחרון. מאבדים סבלנות?

הבלאגן בהפועל תל אביב לא פוסק. ל"ישראל היום" נודע כי שחקני הקבוצה פנו לעורך הדין רועי רוזן, דנו איתו במצבם בעקבות הוצאתם לחופשה ללא תשלום, והם צפויים לשכור את שרותיו על מנת שהוא ייצג אותם מול הנהלת המועדון. "יכול להיות שנגיע למצב של תביעות", אמר אחד השחקנים. 



עוד נודע כי אמש בשעות הלילה המאוחרות חודשו השיחות בין השחקנים לבין ראשי הפועל, כאשר הפעם מי שניהלו את השיחות עבור השחקנים הם אריק ינקו ועומרי אלטמן ולא אוראל דגני ומאור בוזגלו. 



למרות השיחה המדוברת, הצדדים לא הצליחו למצוא פתרון שמוסכם על 2 הצדדים שיביא לביטול החל"ת. לא ברור אם השיחות בין הצדדים יימשכו, כאשר כאמור, עו"ד רועי רוזן אמור לקבל כעת את המושכות לידיו. 



בהנהלת הפועל יש גורמים המשוכנעים כי בסופו של דבר השחקנים יתפשרו ויסכימו לדרישות כדי לבטל את החל"ת, במיוחד כאשר יש מספר שחקנים שמעדיפים כל הצעה על פני חל"ת, אך דווקא בסביבת הבעלים העבירו מסר נוקשה ואמרו: "ההחלטה על החל"ת היא סופית, לא נתפשר". 



"אי אפשר לשלוח ככה סתם שחקן הביתה"



בתוך כך, כפי שנחשף אתמול לראשונה ב"ישראל היום", שניים מהשחקנים הזרים של הקבוצה, מרווין פירסמן ופליפה רודריגס קיבלו הודעה שהחוזה שלהם מבוטל בשל משבר הקורונה. גורמים בהפועל טוענים כי בפיפ"א מכירים את המושג של ביטול חוזה עקב 'כוח עליון' ולכן הם לכאורה מוגנים מבחינה משפטית, אך לא בטוח שכך הם פני הדברים. "איך דבר כזה יכול להיות חוקי? איך", תהה אחד השחקנים. 

רודריגס. הלידה תגרום לו להישאר בישראל  // צילום: אלן שיבר 



במכתב שחשפנו התבקשו השחקנים להחזיר את הדירה, הרכב, וגם "לעזוב את המדינה באופן מידי", אך זה כנראה לא יקרה כל כך מהר. פליפה רודריגס, שאשתו אמורה ללדת בארץ וכבר ביקרה בבתי החולים כאן, מעוניין להישאר ועשוי לקצץ בשכרו על מנת להמשיך. 

בנוגע לפירסמן, שמסיים בסוף העונה את חוזהו, האדומים קיבלו מסרים מהמגן כי גם הוא מעוניין לקצץ בשכרו על מנת להישאר בקבוצה. כך שבשלב הזה הוא לא יעזוב את הארץ ולא יפנה את דירתו. "אי אפשר לשלוח ככה סתם שחקן הביתה, ולהגיד לו החוזה שלך מבוטל", אמר מקורב לשחקן, "זו העבודה שלו, זו הפרנסה שלו".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר