במכבי חיפה משוועים לנקודות דירוג

אחרי שבוע לא פשוט, שבמהלכו התעסקה בהכל חוץ מבכדורגל, מכבי חיפה תפגוש הערב את רוסטוב ברוסיה • המטרה: העפלה לפלייאוף העלייה לליגה האירופית והשגת נקודות דירוג אחרי עשור כושל

צילום: אלן שיבר // שחקני מכבי חיפה. יצליחו במשימה מול הרוסים?

אחרי ימים לא פשוטים, שבמהלכם הושבת הכדורגל הישראלי בזירה המקומית, נמצא הקשר יאניק וילדסחוט חיובי לנגיף הקורונה והיחסים עם ירדן שועה עלו על שרטון, הקבוצה סוף־סוף תעלה הערב (חמישי) למגרש ותתעסק בכדורגל. זה יקרה מול רוסטוב ברוסיה, במסגרת סיבוב המוקדמות השלישי של הליגה האירופית.

בכפר גלים מסמנים את העלייה לשלב הפלייאוף כמטרה משתי סיבות עיקריות: הראשונה כמובן כלכלית (מענק העפלה בסך 300 אלף יורו), והשנייה היא נקודות דירוג, שלהן זקוקים הירוקים כדי להתקדם במפעלים האירופיים בשנים הבאות, אחרי לא מעט כישלונות בעשור האחרון. "כדי לקבל הגרלות נוחות יותר בעתיד, צריך להתחיל מאפס", הסביר גורם במערכת.

שחקני מכבי חיפה. רוצים להשיג משהו באירופה // צילום: אלן שיבר 

מעבר לכך, המאמן ברק בכר עשוי להציב מול הרוסים מערך של שלושה בלמים. אם אכן יעשה זאת, בוגדן פלאניץ' יתופקד כבלם שלישי לצידם של עפרי ארד ועאיד חבשי. ללא פלאניץ', חיפה תעלה במערך שהורגלה אליו מתחילת העונה. במצב כזה, ההתלבטות בקישור היא בין דולב חזיזה לחוסה רודריגז. בחלק הקדמי יפתחו צ'ארון שרי וניקיטה רוקאביצה.

"אנחנו אנדרדוג, אבל במשחק אחד אני מאמין שאפשר לעשות את זה", אמר בכר לקראת ההתמודדות.

בניגוד למשחקי הליגה ברוסיה, ההתמודדות הערב במסגרת האירופית תיערך ללא קהל. השחקנים ואנשי המועדון מספרים על מזג אוויר טוב, שנע סביב 20 מעלות בשעות הערב.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר