לאחר שמכבי ת"א זוכתה על קריאות ה"הומו" לעמוס: ההתאחדות ערערה

עו"ד ניר רשף דורש להרשיע את הצהובים בעקבות הקריאות נגד שוער מכבי נתניה: "ההחלטה נותנת הכשר להתעמרות בכדורגלן על רקע נטייה מינית"

עמוס במהלך המשחק מול מכבי ת"א. הסאגה לא נגמרת, צילום: אלן שיבר

מכבי תל אביב זוכתה אתמול (רביעי) בבית הדין של ההתאחדות לכדורגל לאחר שאוהדיה קראו "הומו" לעבר דני עמוס במהלך המשחק מול מכבי נתניה ביום שבת האחרון.

הדיין נועם ליובין החליט לזכות את הצהובים בגלל שתי סיבות: הראשונה היא שלטענתו שבשנת 2022 לקרוא למישהו "הומו" זה לא עלבון וסיבה נוספת לטענתו היא שצריך לשמור את ההעמדות לדין על קריאות גזעניות ולא על קריאות מסוג זה, דבר שיכול להביא לכך שמדי שבוע קבוצות יגיעו לבית הדין על קריאות שאין לייחס להם חשיבות.

היום החליט תובע ההתאחדות ניר רשף לערער על ההחלטה. "מדובר בהחלטה שגויה על פניה", טען רשף, "ההחלטה נותנת הכשר והצדקה להתעמרות מצד קהל אוהדים בשחקן כדורגל באופן מאורגן, תוך פגיעה בו ובקהילה שלמה על רקע נטייה מינית".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

רשף הוסיף: "הקריאות כוונו לשחקן הספציפי דווקא על רקע הזדהותו ותמיכתו בקהילה הגאה ונועדו לבזותו ולהשפילו - וכפועל יוצא להשפיל את הקהילה. ההתאחדות אינה יכולה להשלים עם אמירה ערכית כזו מצד בית הדין המשמעתי ואינה יכולה להשלים עם התופעה הראויה לגנאי ולהוקעה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר