שחקני הנבחרת נשברו בסיום: "אנחנו פראיירים"

תחושות קשות בחדר ההלבשה אחרי ההפסד של ישראל לסקוטלנד 3:2 בגלזגו • הקפטן ביברס נאתכו: "הפעם היתה הרגשה שנעשה את זה ונגיע לפלייאוף. זה מאכזב מאוד" • מנור סולומון: "אני רק יכול לבקש סליחה מהאוהדים, מהמדינה, שלא יצאנו עם נקודות מפה"

שחקני הנבחרת. משחק שובר לב, צילום: אודי ציטיאט

שחקני הנבחרת ישבו בסיום המשחק שבורים בחדר ההלבשה. המאמן וילי רוטנשטיינר נכנס אחרי מספר דקות וניסה להרים אותם, אך זה לא היה קל. המילה "פראיירים" יצאה מפי כל השחקנים, כולל החלוץ ערן זהבי, שהשתווה הערב למוטל'ה שפיגלר עם 32 שערים במדים הלאומיים.

הקפטן ביברס נאתכו, עבורו ייתכן וזה הקמפיין האחרון בנבחרת, נראה שבור בסיום ואמר: "זה הכדורגל, לפעמים אתה עושה משחק מצוין במחצית הראשונה ובמחצית השנייה מאבד ריכוז בנקודות מסויימות. עם הקהל המומנטום עבר אליהם ולצערי בדקה ה-90 הם ניצחו את המשחק".

לשאלה האם ההפסד עשה צדק עם המשחק לאור מה שהיה על הדשא: "אני לא יודע אם היה צדק. כן היינו במשחק, היינו טובים, יצרנו מצבים וגם ב-2:2 היה לנו מצב למרות שלא שיחקנו מספיק טוב. ערן עם הראש כמעט כבש. אם נחלק את המשחק למחציות אז הם היו הרבה יותר טובים במחצית השנייה".

על התחושות בפנים אמר הקפטן: "אני לא יכול להגיד כל מה שאני מרגיש בפנים. זה כבר 12 שנה שאני פה וכולם רוצים לעשות את זה. אני פה עם ערן זהבי ומקווים שהדורות אחרינו יעשו את זה. הפעם היתה הרגשה שנעשה את זה ונגיע לפלייאוף. זה מאכזב מאוד".

ביברס נאתכו, צילום: AFP,

על השאלה האם רוטנשטיינר צריך להמשיך בתפקידו אמר נאתכו: "ישראל צריכה להאמין בדרך. מאז שווילי הגיע, כאחד מבפנים, הרבה דברים השתנו פה והולכים לצד החיובי. אני מאוד מקווה שתהיה את הסבלנות לתת לדרך להמשיך. בשנים הקרובות עם הדור המוכשר שלנו אפשר יהיה להיאבק ולהגיע לטורניר גדול. אני לא מחליט, רק אומר מה אני מרגיש מווילי רמה האישית. הוא מקדם את הנבחרת הזו. בסוף יש אנשים אחרים שמקבלים את ההחלטות".

הקשר מנור סולומון, שמע בסיום ששחקן אסטון וילה, ג'ון מקגין, אמר שהוא השחקן הטוב ביותר ששיחק מולו ואמר: "מחמאה אדירה לשמוע דבר כזה משחקן פרמייר ליג. זה לא מנחם אותי. עברנו משחק קשה מאוד, מול יריבה חזקה שכל השחקנים שלה משחקים בפרמייר ליג עם הדחיפה של הקהל. החזקנו עד הדקה ה-95 ולצערי לא השכלנו לצאת עם הנקודה החשובה הזו".

על התחושות ואיך מרימים את הנבחרת לקראת מולדובה ביום שלישי: "אנחנו שחקנים מקצוענים, כבר חווינו הפסדים, נצטרך להרים את עצמנו אחרי הפסד מאוד קשה. כשאתה עומד טוב עד דקה 95 וחסרה עוד דקה ופתאום הגול הזה מגיע, זה מאוד מאוד קשה. נצטרך להרים את עצמנו כי יש משחק חשוב ביום שלישי".

סולומון נשאל על שריקות הבוז של הקהל בהמנון הישראלי ואמר: "זה לא כיף ששורקים בוז כשיש המנון. הקהל שלנו אף פעם לא ישרוק בוז לנבחרת אחרת בהמנון. זה דבר מבאס שנתן לנו עוד יותר מוטיבציה ולצערי לא לקחנו את הנקודות".

סולומון דיבר על שינויי הדורות הצפויים והשאלה מתי ישראל תעלה לטורניר גדול: "אנחנו תמיד מנסים להשתפר. כשיש דור חדש יש תקוות חדשות. אנחנו מנסים לעשות את זה עם המנהיגים שלנו, ביברס וערן. כנציג הדור החדש אני מנסה לתרום ולהשתפר כמה שאני יכול. יש לי עוד הרבה שנים לנבחרת, החלום הכי גדול שלי הוא לעלות עם הנבחרת לטורניר גדול ואני מקווה להגשים אותו. חוץ מזה, עוד לא מסכם את הקמפיין הזה".

לסיכום אמר סולומון: "אני רק יכול לבקש סליחה מהאוהדים, מהמדינה, שלא יצאנו עם נקודות מפה. גם בבית ראו שנתנו כל מה שיש לנו כדי לנצח פה, לצערי זה לא הספיק".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
מנור סולומון. "סליחה", צילום: רויטרס,
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר