הצעד שמכבי תל אביב תנקוט לגבי דור תורג'מן

לחלוץ תיערך שיחת הבהרה בנוגע להתנהלותו אחרי השער שכבש • במועדון הצהוב הבהירו כי מבחינתם הם "לא צד באירוע" • יחד עם זאת, במועדון מתכוונים לטפל באירועים הנקודתיים שקשורים בהתנהלות הקשורה בהם

דור תורג'מן וז'רקו לאזטיץ'. השחקנים הועמדו בסכנה. צילום: עמי שומן

מנכ"ל מכבי תל אביב, בן מנספורד, שוחח אמש (שני) עם קציני המשטרה במהלך במחצית המשחק שפוצץ מול מכבי חיפה וביקש מהם "להיות ערבים לביטחון השחקנים כדי שנוכל להמשיך במשחק".

מנספורד רצה לראות את המשחק נמשך, אבל ברגע שהחלטת המשטרה התקבלה, במועדון הצהוב הבהירו כי מבחינתם הם "לא צד באירוע". יחד עם זאת, במועדון מתכוונים לטפל באירועים הנקודתיים שקשורים בהתנהלות הקשורה בהם. ראשית, לחלוץ דור תורג'מן תיערך שיחת הבהרה בנוגע להתנהלותו אחרי השער שכבש.

אמנם התפיסה במכבי תל אביב היא כי "דור לא עשה שום דבר אסור, אבל המשחק היה חם, זרקו מהיציע של אוהדי מכבי חיפה הרבה אבוקות ויכול להיות שהיה צריך להפעיל שיקול דעת אחר". עוד הוסיפו: "מעבר לכך, הקהל שלנו התנהג בצורה מופתית, השחקנים המשיכו לשחק למרות שזרקו להם אבוקות לרגליים תוך כדי התקפות שיכלו להניב שערים ובסוף ההחלטה ללכת הביתה לא היתה שלנו".

כעת, במועדון ממתינים להחלטת תובע ההתאחדות לכדורגל בנוגע להעמדות לדין. החלוץ דור תורג'מן ספג כרטיס צהוב שימנע ממנו לשחק במחזור הבא מול בית"ר ירושלים. 

העימות המכוער בין ברק בכר לדור תורג'מן, צילום: עמי שומן

"עלול לקרות אסון": המלחמה באלימות בספורט עולה שלב

משרד התרבות והספורט והמשרד לביטחון לאומי ייכנסו בימים הקרובים ישיבה דחופה עם משרד המשפטים. על הפרק: מינוי מהיר של שופט ספורט שיהיה אמון על תיקים ואירועים אלימים אך ורק מעולם הספורט. שר הספורט מיקי זוהר קיים אמש שיחות עם מפכ"ל המשטרה, דניאל לוי, במטרה לקדם את הנושא והשניים רואים עין בעין את הנושא.

גורמים בכירים במשטרה אמרו אמש (שני) כי "מהלך שכזה צריך לצאת לפועל עוד העונה ואסור לחכות איתו אפילו רגע אחד, אחרת עלול לקרות אסון ואז יהיה מאוחר מדי". מינוי שופט ספורט הוא נושא שעלה בעבר, אך מטעמים תקציביים וסיבות נוספות המהלך לא יצא לפועל. כעת, לאחר האירועים האלימים במשחקים בין הפועל תל אביב להפועל נוף הגליל ובין מכבי חיפה למכבי תל אביב, הנושא יצוף שוב. ההערכה היא שהפעם משרד המשפטים יבין את גודל האירוע, יאשר את המינוי ותהיה חקיקה מהירה ומסודרת, עם עונשים ברורים לכל עבירה.

עוד זיקוק ועוד רגע שהורס לנו את הכדורגל, צילום: עמי שומן

"הקונספט הנוכחי כשל, בזה כבר אין ספק. עכשיו צריך לראות מה עושים הלאה", אמרו גורמים במשרד הספורט. הנושא השני שעומד על הפרק וצפוי לעבור הליך מזורז, הוא הקמה של יחידה משטרתית שתפעל אך רק בנושא אלימות בספורט. גם הסוגייה הזו נמצאת על שולחן משרד התרבות והספורט והמשרד לביטחון לאומי כבר מספר שנים אך מטעמי תקציב ומשחקי כוח, היא לא יצאה לפועל. כבר אמש חודשו השיחות בין המשרדים השונים על מנת לקדם את הנושא ושעשרות תקנים של שוטרים ייעודיים יאוישו בתקופה הקרובה.

ל"ישראל היום" נודע, כי במשרד לביטחון לאומי טענו בעבר כי חסרים להם עוד אלפי תקנים במשטרה וזה מה שנמצא בעדיפות עליונה, הרבה לפני היחידה למניעת אלימות בספורט, אלא שכאמור, האירועים בבלומפילד ובסמי עופר עשויים לזרז גם את הקמת היחידה המשטרתית הרלוונטית.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
העימות בין מתן עמבר לאוהדי הפועל תל אביב. האירוע בבלומפילד לא הוסיף, צילום: ברני ארדוב
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר