הודעת מינהלת הליגה על כך שלא תותר כניסת קהל חוץ העונה במשחקים בין בני סכנין להפועל באר שבע הגיעה אחרי לא מעט שיחות בנושא.
הכל הוגדר כ"פינג פונג בין כולם", כשברקע סירובה של באר שבע למכור כרטיסים לאוהדי הקבוצה למשחק בעכו, מתוך חשש שייפגעו. החשש בא על רקע איומים מצד חלק מאוהדי בני סכנין ברשתות החברתיות. משטרת עכו הבהירה כי מבחינתה אין בעיה לקיום המשחק עם קהל חוץ, כולל מעטפת של שמירה בתוך ומחוץ לאצטדיון. אלא שבעלי באר שבע, אלונה ברקת, הקשתה בשאלות קשות יותר וטענה בפני אנשי המינהלת והמשטרה: "מי יכול לקחת אחריות על כך שהאוהדים שלנו יעשו את הדרך מדרום לצפון וחזרה ושום דבר לא יקרה בדרך?".
ברגע שאף אחד לא יכול היה לקחת אחריות, ברקת הבהירה כי לא תיקח אחריות ותמכור כרטיסים. המכירה לאוהדי בני סכנין מתקיימת בעיר, בעוד המשטרה לא התירה פתיחת קופות ביום המשחק מחשש לתגרה בין האוהדים. התוצאה של כל אלה היתה ההודעה כי בני סכנין תארח את הפועל ב"ש ללא קהל חוץ, וכך יקרה אם שתי הקבוצות יהיו בסוף הסיבוב בפלייאוף העליון.
בהנהלת סכנין לא אהבו את ההחלטה. "כרגיל, מי שנפגע כאן זו בני סכנין", אומרים בהנהלת המועדון. "מכרנו השנה כמה עשרות מנויים בלבד כי הקבוצה משחקת בעכו. אף אחד לא עוזר למועדון כלכלית, כשגם אנחנו נפגענו מהמלחמה ומכך שאין לנו אצטדיון ביתי. עד שיש לנו הזדמנות להכניס קצת כסף, באה המשטרה עם דרישות לא הגיוניות וקבוצת החוץ לא רוצה למכור כרטיסים. זה לא מצב הגיוני".
בבאר שבע לא ממש מתרגשים מהדברים הללו. "שורש הבעיה הוא האיומים והסרטונים ברשתות החברתיות, האלימות שאף אחד לא יכול היה לקחת אחריות עליה", מסבירים גורמים במועדון הדרומי. "טוב שהתקבלה ההחלטה הזו. בסופו של דבר, אם היה קורה אסון כולם היו מנסים לזרוק אחריות. התרענו על הדברים בזמן, וההחלטה שהתקבלה אולי לא הכי טובה, אבל היא מצמצמת משמעותית את החשש שמשחק כדורגל יסתיים באסון".
למרות הדברים הללו, במשטרה נערכים לאפשרות שחלק מאוהדי ב"ש כן יעשו את הדרך צפונה וינסו להגיע למשחק. ארגוני האוהדים של ב"ש הוציאו הודעה במהלך השבוע ובה הבהירו כי מבחינתם אין מניעה להגיע ולכן יעשו זאת. המשטרה הבהירה כי אם יגיעו אוהדים מהדרום - לא תותר להם כניסה לתחומי האצטדיון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו