"חובת ההוכחה היא עליי", כך התחיל ברק יצחקי את הפרק שלו בבית"ר ירושלים במסיבת העיתונאים הרשמית בה הוצג כמאמן הקבוצה.
רק לפני מספר שבועות הודיע בעלי בית"ר ירושלים, ברק אברמוב, כי החליט לבצע שינויים מהותיים רק בעונה הבאה וגל כהן אמור לשמש כמאמן הקבוצה עד סיום העונה. מתחת לפני השטח החל אברמוב כבר לבנות את הצוות המקצועי שבראשו עומד אלמוג כהן כג'נרל מנג'ר, אך אז הגיעו שלושה הפסדים ברציפות והאדמה רעדה. מספר דקות לאחר שער הניצחון של בני סכנין בשבת כבר נערכה שיחה בין כהן לאברמוב ושם הוחלט על זעזוע מיידי ועל מינויו של ברק יצחקי.
יצחקי שיחגוג בספטמבר הקרוב יום הולדת 40, מגיע לתפקידו החדש לאחר חצי עונה בה שימש כפרשן והגעתו באה עם לא מעט תהיות. מצד אחד יש הערכה גדולה לשחקן העבר ששימש כמנהל מקצועי במכבי תל אביב במשך שלוש שנים וחזקה עליו שהוא יודע מה נדרש כדי להצליח בקבוצה גדולה עם ציפיות. מצד שני, יצחקי מגיע לסיר הלחץ בבירה לאחר שכל קריירת האימון שלו מסתכמת בשישה משחקים על הקווים כמאמן זמני במכבי ת"א (בהם השיג מאזן לא רע בכלל של 14 נקודות מתוך 18).
"כאשר אני שומע שמדברים על חוסר הניסיון שלו כמאמן זה גורם לי לגחך", אומר מישל דיין, דמות משפיעה ברחוב הירושלמי ופרשן ברדיו ירושלים. "אני נזכר בדיבורים על מסאי דגו בתחילת העונה ובינתיים כולם אוכלים את הכובע. אי אפשר לצבור ניסיון אם לא תקבל הזדמנות".
ואכן, גורמים המעורים בפרטים מספרים כי למרות חוסר הניסיון כמאמן, יצחקי זוכה להערכה גדולה מברק אברמוב, ובמיוחד מאלמוג כהן שמאמין שדווקא שחקן העבר יכולה להוביל את בית"ר חזרה לטופ של הכדורגל הישראלי.
"נעשו מינויים מעניינים", אומר דני נוימן, סמל של המועדון הבית"רי. "ברק יצחקי הוא איש כדורגל ועבר הרבה מבחינת מקצועית. בעיני הוא לא נכשל כמנהל מקצועי במכבי ת"א, אבל ניסיון בתחום האימון אין לו. התוספת של אלמוג כהן היא תוספת מיוחדת והוא יעשה הרבה דברים טובים. אבל צריך להבין שהכל זה פונקציה של תקציב. אם יהיה לאלמוג ולברק את התקציב המתאים להחזיר את בית"ר ירושלים למקום שהיא ראויה לו הם יכולים להצליח. אני גם לא רואה הרבה מאמנים ברמה גבוהה שפנויים כרגע ואם נהיה אמיתיים, ברק בכר לא יגיע לבית"ר".
גם דיין רואה בעין חיובית את מינויו של יצחקי. "ברק היה פה על תקן של כוכב כדורגל והייתה לו תרומה גדולה בהצלחה של המועדון, ולכן הוא נחשב לדמות מאוד אהובה בקרב הקהל. הוא עשה קריירה בחו"ל ובמכבי תל אביב ושימש כמנהל מקצועי, אז אי אפשר להגיד שאין לו בכלל ניסיון. נכון שעל הקווים הוא לא התנסה יותר מדי, אבל יש לו המון ידע וניסיון בכדורגל, וגם מבחינת אישיות הוא נראה לי מתאים מאוד ומכיר היטב את המועדון, את הדרישות ואת האוהדים. הוא גם רצה לחזור דווקא בתפקיד של מאמן, אז הוא גם מגיע רעב להצליח".
ועכשיו עומדת בפני כהן ויצחקי המטרה המרכזית – להרחיק את הקבוצה ממאבקי הירידה כמה שיותר מהר ולהתחיל להתכונן לעונה הבאה בראש שקט. "בבית"ר דיברו כל העונה על הפלייאוף העליון, אבל כרגע הם צריכים קודם כל להסתכל אחורה ולהבטיח את ההישארות", אומר נוימן. "אני מאמין שעם יצחקי בית"ר תעמוד במטרה הזו".
דיין מפנה את האחריות דווקא לכיוונים אחרים: "בשנים האחרונות כל שלושה הפסדים של בית"ר הובילו להחלפת מאמן, בלי להבין שהבעיה היא דווקא באופי של השחקנים. הגיע הזמן שהשחקנים יבינו שהבעיה המרכזית היא אצלם וייקחו אחריות".