עסקת בית"ר ירושלים לברק אברמוב: הכרעה מחר בבוקר

הנאמן יצחק יונגר ומשה חוגג הציעו למשטרה שהבעלים יעביר 5 מיליון שקלים במועד המכירה, ועוד 5.2 מיליון שקלים נוספים בתשלומים ויעמידו כנגד בטוחות של זכויות השידור וזכות הקניין על שם המועדון • המשטרה ביקשה יום שלם בכדי לתת תשובה סופית בנושא • אברמוב טרם הגיב • הכרעה עד מחר ב-11

חוגג, היום בבית המשפט, צילום: אודי ציטיאט

טרם הגיעו להסכמות. היום (רביעי) בצהריים, דן משפט השלום בראשל"צ בעניין ההגבלות שהטילה משטרת ישראל על עסקת מכירת הקבוצה מהבעלים משה חוגג לידי ברק אברמוב. בין הנוכחים בדיון אפשר למצוא כמובן את משה חוגג, עו"ד יצחק יונגר, עו"ד רועי רוזן - נציגו של ברק אברמוב, מנכ"ל המועדון מוני ברוש, הדובר אסף נחום והקפטן אופיר קריאף.

הנאמן וחוגג הציעו למשטרה שהבעלים יעביר 5 מיליון שקלים במועד המכירה, ועוד 5.2 מיליון שקלים נוספים בתשלומים. בנוסף, הבטיחו שיעמידו את הבטוחות של זכויות השידור וזכויות הקניין בשימוש של השם בית"ר ירושלים. המשטרה ביקשה יום שלם בכדי לתת תשובה סופית בנושא. אברמוב מצידו עדיין לא נתן מענה, והשופט החליט שהמשטרה תצטרך לתת הכרעה עד מחר ב-11 בבוקר אחרת הוא יפסוק בעצמו.

אוהדי בית"ר בדיון חירום בבית המשפט בראשל"צ // אודי ציטיאט

הקבוצה מהבירה טענה כי התנאים האלה יפילו את עסקת המכירה, דבר שיפגע קשות בעתיד המועדון, משום שללא העסקה הקבוצה ככל הנראה לא תצליח לעבור בעשירי לחודש בבקרה התקציבית והמשמעות היא הורדה לליגה הלאומית. עשרות אוהדי הקבוצה מהבירה הגיעו לבית המשפט להביע את מחאתם. לאחר שעתיים של דיונים, הוחלט כי הפסיקה תיקבע בשעה 18:00 בערב, כאשר הובהר לכל הצדדים כי אם אברמוב יעביר ערבות, הוא יוכל לקבל את הזכויות על המועדון.

דברי הנוכחים בדיון: 

עו"ד רועי רוזן, נציגו של אברמוב אמר במהלך הדיון: "יש נרטיב שמצטייר לא נכון ואפילו מטריד שצריך להביא על דיוקם. ברק אברמוב הוא איש עסקים ועשה מה שאף אחד לא עשה והוא נכנס למו"מ לקנות את הקבוצה מבלי לעשות בדיקת נאותות ומוכן לקחת על עצמו את התפוח האדמה הלוהט שנקרא ביתר ירושלים על כל חובותיו. ייצגתי אותו לפני שש שנים בבני יהודה ואז עשינו בדיקת נאותות 5 חודשים. מה המוטיבציה שלו? הוא אוהד בית"ר שנקרא לדגל ורוצה להציל את המועדון. הדרישות של המשטרה לא סבירות והגיוניות. ברק אברמוב לא יקנה את הקבוצה תחת צווים של המשטרה והעברת המניות תוך שלוש שנים ולא יעמיד בטוחות במצב כזה".

משה חוגג ונציגו, היום בבית משפט השלום בראשל"צ, צילום: אודי ציטיאט
יונגר ורוזן, היום בבית המשפט, צילום: אודי ציטיאט

יצחק יונגר: "התפלאתי לראות את תגובת המשטרה כאילו עשינו דברים לא תקינים. עדכנתי את המשטרה לאורך כל הדרך, הם קיבלו את כל הנתונים. אחרי שחתמנו ביקדנו דיון ומאז התחיל שבוע של שיחות והתכתבויות, כאשר קיבלנו כמעט את כל בקשות המשטרה. ואז ביום חמישי קיבלנו נוסח חדש עם  הערות נוספות ושני התנאים המתלים, והנושא השלישי זה הדרישה של אברמוב לדעת שהקבוצה חופשית והוא יכול לנהל אותה ולא תחת מגבלות. פה נתקענו, הלכנו לבית הדין העליון של ההתאחדות לקבל ארכה כדי לפתור הכל. החוב לסינגולריטים הוא חוב נדחה, מעצם זה שהרשות לבקרת תקציבים חייבה את חוגג וסינגולריטים לחתום על שטר הון  שיאפשר את משיכת הכסף אך ורק כאשר יהיה עודף תקציבי לעשות זאת".

יונגר הוסיף: "מדינת ישראל לא תיפגע אם היא לא תקבל את ה-11 מיליון שקל, אבל כל הקבוצה, האוהדים, העובדים, כולם ייפגעו. אני מרגיש שהמשטרה מאמינים שברק או האמריקנים יבואו אם הצעה על כל החוב, אבל זה לא יקרה ולנו אין זמן. דחו לנו את משחקי גביע הטוטו, אבל ליגת העל והליגה הלאומית תכף מתחילה. גם אם יורידו אותנו ליגה, מכבי פתח תקווה צריכה להתכונן ואין זמן. משכנו יותר מידי זמן ואנחנו כבר מעבר לזמן פציעות. קריסה של בית"ר היא אירוע של רב נפגעים, ייפגעו אותנו על זכויות שידור ועוד".

אוהדי בית"ר מחוץ לבית המשפט בראשל"צ,

עו"ד משה מזור שמייצג את משה חוגג: "המשטרה מתנהלים כאילו הם הבעלים של בית"ר, אבל אין להם סמכות לעשות הזה, יש חופש חוזי, הם רוצים לקבוע מה יהיה במו"מ של חוגג ואברמוב. מספטמבר אף אחד לא בא לקנות אותה, היא לא ברצלונה והיא שווה אפס. את החשבון של סינגולריטים הם תפסו, לקחו את הכסף שהיה בחשבון, והיה הסדר ושחררו אותו, אז אין להם בכלל זכות על הכסף שייכנס לסינגולריטים. כרגע אין להם צו מבחינת הסמכות לתפוס את הכסף מאברמוב"

מזור: "הדרישות של המשטרה לא סבירות. מי יקנה נכס בתנאים האלה? מי ישקיע מהונו כשלא יתנו לו את הזכויות? אברמוב רק ייתן כסף כי בכדורגל בכלל לא מרוויחים כסף. לא יודע האם אברמוב בא מציונית אבל ברוך השם שהוא בא כי אם אברמוב לא היה בא בית"ר הייתה קורסת. צריך לתת לו לקנות את הקבוצה באפס כי הוא לוקח את כל החובות. המהלך הזה של הרכישה הוא הסיכוי היחידי של בית"ר להינצל".

אופיר קריאף היום בראשל"צ, צילום: אודי ציטיאט

עו"ד אורי וולובסקי מיחידת החילוט של המשטרה: "לדעתנו ההסכם לא רק שלא מכבד את הצווים הוא מרוקן אותם מתוכן. הצדדים חתמו על ההסכם כשהם ידעו שיש צוו תפיסה בתוקף. יכול להיות שהצווים בתוקף עד אוקטובר, שייתכן שיוארכו או לא. אם הם לא יוארכו אז הכסף יעבור לחוגג ואם הם יוארכו אז הכסף לא יעבור. למרות שיש חופש חוזי, יש צו תפיסה פלילי בתוקף, ולכן החופש החוזי נסוג כשיש צו תפיסה פלילי בתוקף. המדינה עשתה מאמצים גדולים כדי שהעסקה תצא לפועל ואין לנו רצון לנהל את הקבוצה, לפגוע בקבוצה או באוהדים, רק שצווי החילוט ימולאו. הרשיתי לעצמי להדפיס שני הסכמים שהם נספחים שלא הוגשו לבית המשפט, התחייבויות חוזיות שנעשו עם עמותת אוהדים וגוף נוסף, אין שם שיעבודים והדברים שם שונים לגמרי".

"יש פה שיטת מצליח של הרוכש. הם עשו ביניהם איזה מו"מ הגיעו להסכמה ויגיעו לבית משפט ויגידו זה התנאים כי יש חופש חוזי. ינסו לשכנע את ביהמ"ש בצדקתם ואם בית המשפט לא יקבל את עמדתם אז ינהלו אחר כך מו"מ ביניהם". יונגר התפרץ: "מתי, מתי ינהלו עוד מו"מ?".

וולובסקי הוסיף: "ביתר לא בפירוק והמדינה מחזיקה 100% מהמניות וכל עוד הצו בתוקף יש למדינה אינטרס להציב איזה תנאי שהיא רוצה בגדר הסביר. ההסכם הזה הוא מלא בחורים, יש בהסכם הזה פשעים משמעותיים, לדוגמה אין בהסכם הזה תקציב מינימאלי לקבוצה. מי שקורא את ההסכם מבין שכל ההתחייבויות לא של אברמוב אלא של הקבוצה. הוא לקח רק סכום של 9 מיליון שקלים וכל שאר הסכום הוא על הקרח. לעניין הבטוחה שביקשנו, מעולם לא ביקשנו מברק אברמוב בטוחה אישית. אמרנו לו תביא בטוחה אחרת, חיצונית, נבדוק אותה מקצועית"

עוד אמר וולובסקי: "אני לא רוצה להקשות על אברמוב והוא רוכש כמו כל רוכש אחר. הצענו  שלא יביא 5 מיליון ראשונים מתוך ה-11 עכשיו אלא שייתן את כל ה-11 בפריסה של שנתיים או שלוש  כדי שיוכל להשקיע בקבוצה ובית"ר תצליח ויהיה לה תזרים מזומנים".

רועי רוזן: "האוזן שלי מתקשה לדמוע את הדברים שנאמרו על הלקוח שלי. שיטת מצליח, אכיפה גסה, ניהלנו מו"מ לגיטימי, להגיד שהעיסקה לא הגיונית זה רק ברמת האומץ, הוא לוקח חובות של עשרות מיליונים ומוכן לשים בבקרה בטוחות במיליונים. לבוא ולהטיל דופי זה לא ראוי, יכול להיות שגם ה30-40 יתגלו בעתיד כ 60-70 והעסק ילך לפירוק, הוא לוקח סיכון, בית"ר זה נכס לאומי, אז לפחות שיראו קצת כבוד כלפיו".

אופיר קריאף: "אני אופיר קריאף, קפטן הקבוצה קודם כל אוהד הקבוצה. אני בבית"ר מגיל 6, יש מאות אלפי אוהדים שהולכים אחרי הקבוצה בטוב וברע. אנחנו השחקנים קיצצנו לא פעם מהכסף של המשפחות שלנו כדי שהמועדון יתקיים. הבקשה היחידה שלי היא אל תכבו לנו את המנורה, המועדון הזה חשוב לכל כך הרבה אנשים".

אסף נחום, דובר המועדון, שדיבר בשם העובדים: "אני בשנה הרביעית במועדון, זאת זכות גדולה עבורי. שנתיים אנחנו עושים הכל שהמועדון ישרוד, אנחנו סופגים הכל בחזית, המשפחות שלנו נפגעות, ואנחנו סופגים הכל. חלקנו לקחנו עוד עבודה כדי להחזיק את המועדון, יש קבוצה בוגרת, אך גם מחלקת נוער וקהילה. בית"ר זה יותר מכדורגל, המועדון הסה מחכה לזריקת מרץ אחרונה להחיות את המפעל חיים שלנו. רוצה להוסיף שקבוצות שהלכו לפירוק לא חזרו יותר".

יונגר: "הצענו את ההצעה הבאה ויש רוח חיובית מהמשטרה. אני מבקש שגם אם לא ייתנו תשובה חיובית שהשופט יקבל את מה שהצענו. חמישה מיליון שקל יופקדו באופן מיידי במועד העברת הזכויות ביחידת החילוט, יתרת הסכום, שינוע בין 5 מיליון נוספים ל-5.2 מיליון ישולם ב-24 תשלומים שווה החל מה-1.9.23.

להבטחת התשלומים ינתנו המחאות בסמוך להעברת הזכויות לפקודת יחידת החילוט. בנוסף, ירשם שיעבוד לטובת יחידת החילוט על הזכות של החברה לעשות שימוש בשם בית"ר ירושלים ועל סימני המסחר של הקבוצה. בנוסף, יינתן שיעבוד שני, על כל זכויות השידור מהמנהלת, שיש עליה שני שיעבודים קודמים של ההתאחדות לכדורגל ושעבוד שני שקיים לטובת מס הכנסה והראנו ליחידת החילוט את הסיכום של החוב"

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
ברוש (משמאל) בבית המשפט, צילום: אודי ציטיאט
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר