טיפים לווינרים: המפתחות של מאמני ישראל לנבחרת הנוער

"לבוא משוחררים" • "לשחק עם משמעת טקטית" • "להביא את הכישרון לידי ביטוי" • "משחק הגנה קבוצתי" • המאמנים הישראלים הבולטים מסמנים את נקודות המפתח שלהם לקראת גמר היורו מול אנגליה

נבחרת הנוער. ניצחון מהיסטוריה, צילום: AFP

נבחרת הנוער של ישראל תעלה הערב (שישי, 21:00) לאחד המשחקים הגדולים בתולדות הכדורגל הישראלי כשהיא במרחק ניצחון אחד בלבד מהתואר הנכסף - אלופת אירופה.

כדי לסיים את הטורניר ההיסטורי בסלובקיה עם הגביע, אופיר חיים וחניכיו יצטרכו לעבור משוכה לא פשוטה בגמר בדמותה של אנגליה, שלה הפסדנו בשלב הבתים (1:0), אבל כמו שהנבחרת שלנו כבר הוכיחה - אין יריבה שהיא לא יכולה לנצח.

לקראת הרגע הגדול שוחחנו ב"ישראל היום" עם כמה מהמאמנים הבולטים בענף, כדי שייתנו טיפים לחבורה הצעירה ויסמנו את המפתחות להתמודדות הערב.

גיא לוזון, מאמן הנבחרת הצעירה

"במשחק מהסוג הזה צריך לבוא משוחררים, כמו שבאנו נגד נבחרת צרפת בחצי הגמר, שכל הלחץ היה עליהם ואנחנו את שלנו כבר עשינו כשהבטחנו את המקום במונדיאל. אנחנו באים כאנדרדוג מובהק לגמר, כך שבאופן טבעי כל הלחץ יהיה על נבחרת אנגליה. עלינו, לעומת זאת, אין שום לחץ, ונצטרך לשחק עם ביטחון את המשחק שלנו כמו שעשינו עד עכשיו".

גיא לוזון. "נצטרך לשחק עם ביטחון", צילום: אלן שיבר

אלישע לוי, מאמן נבחרת ישראל לשעבר

"נבחרת הנוער שלנו הגיעה להישג חסר התקדים הזה מפני שהיא הוכיחה, לא חשוב נגד מי שיחקה - אנגליה או צרפת, שיש לה ולצוות המקצועי בראשות אופיר חיים כל מה שצריך בכדורגל של היום כדי להצליח - כישרון, פיזיות, רוח קבוצתית, מנטליות חזקה, משמעת טקטית וכמובן אמונה חזקה בעצמם. אלה בדיוק הפרמטרים שהם צריכים להביא גם במשחק הזה נגד אנגליה. בהצלחה!".

אלישע לוי. "לנבחרת יש הכל כדי להצליח", צילום: מאור אלקסלסי

בני לם, מאמן מכבי נתניה

"ראיתי את המשחק הקודם מול אנגליה, וזה בדיוק על אותו עיקרון. גם הצרפתים וגם האנגלים הם נבחרת חזקה, אגרסיבית ופיזית, וגם מבחינת כדורגל יש להם המון איכויות ומדובר בנבחרות מאוד טובות. אני חושב שההפסד שלנו לאנגליה בשלב הבתים בטורניר הגיע בגלל שהם נבחרת טובה אבל גם בגלל תנאי המגרש.

הדשא היה מאוד בוצי, הכדור לא זז, ולנו יש נבחרת מאוד טכנית. מה שצריך הערב זה אמונה. אני רואה איך אופיר חיים מחדיר בהם את האמונה וסומך עליהם, ועם עמידה טקטית טובה ונכונה, ויציאה מהירה להתקפות מעבר של שחקנים מתאימים, אפשר לעשות את זה. לנצח פעמיים ברציפות אותה יריבה בתוך כמה ימים זה לא פשוט, אז הכל אפשרי עבור הנבחרת שלנו".

בני לם. "אפשר לעשות את זה", צילום: אלן שיבר

שי ברדה, מאמן מכבי פתח תקווה

"נקודת המפתח בגמר הזה היא לטעמי העניין המנטלי. אין לי ספק שאופיר חיים וכל הצוות המקצועי יעבדו איתם על הצד הזה, אבל מה שכן - נבחרת הנוער הזו באמת קורצה ממשהו אחר שטרם ראינו".

שי ברדה. "הנבחרת קורצה ממשהו אחר", צילום: מאור אלקסלסי

שרון מימר, יותר מ־10 שנות ניסיון כמאמן

"המפתח בגמר נגד אנגליה יהיה משחק ההגנה הקבוצתי. כמו שראינו נגד נבחרת צרפת החזקה, קווי הקישור וקווי ההגנה פלוס עזרה של הקשר הקדמי והחלוץ יצרו צפיפות שהקשתה מאוד על היריבה. נוסף על כך, בכל פעם שהפסדנו בקרבות אחד־על־אחד היו חיפויים טובים, שמנעו יצירת שטחים, וכך היריבה נשארה על מינימום מצבי הבקעה. כל עוד התוצאה תהיה שקולה, המשחק יתפתח לטובת הנבחרת ונוכל לייצר מצבים דרך התקפות מעבר, וישראל כבר הוכיחה שזה נשק מאוד יעיל שלה".

שרון מימר. "המפתח בגמר נגד אנגליה יהיה משחק ההגנה הקבוצתי", צילום: אנצ'ו ג'וש - ג'יני

סלובודאן דראפיץ', מאמן ראשי מ־2008

"הנבחרת צריכה פשוט להביא את עצמה - הכדורגל האופייני המסודר, הלחץ אחרי איבוד הכדור, והבאת הכישרון בחלק הקדמי לידי ביטוי. יש לנו יתרון על האנגלים כי אני כל הזמן אומר שנורא קשה לנצח אותה נבחרת פעמיים. אז האנגלים ניצחו אותנו בבתים, עכשיו תורנו לנצח. אנחנו יכולים לעשות את זה".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
סלובודאן דראפיץ'. "יש לנו יתרון על האנגלים", צילום: אודי ציטיאט
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר