הסרטון המיני בו היה מעורב אחד מכוכבי בית"ר ירושלים, אנתוני וארן, יחד עם שחקני כדורגל אחרים שלא משחקים בליגת העל, ממשיך לעורר סערה".
"אנו ניזונים ממידע המפורסם בתקשורת וכרגע, כאשר מסתמן שהנושא הועבר לחקירת משטרה נמתין לתוצאותיה ולא נמהר לקבל כל החלטה לפני כן", נמסר הערב (חמישי) בתגובה הרשמית של המועדון הירושלמי, שבחר להתגונן 24 שעות אחרי חשיפת הסרטון ברשת, "מכל מקום, מדובר באירועים שהתרחשו לכאורה לפני שהשחקן היה בכלל שחקן בית"ר. לכן תמוה בעינינו מדוע קופצים אותם גורמים על העגלה ומנצלים את האירוע וממהרים לתקוף את המועדון והנהלתו ומייחסים להם עמדות כאלה ואחרות ביחס לאירוע הנטען.
עוד הוסיפו בבית"ר כי "מועדון הכדורגל בית״ר ירושלים מגנה כל אירוע מכל מין וסוג שהוא שיש בו משום רמז להטרדה מינית, פגיעה במעמד האישה וכיו״ב".
וארן, הגיע היום כרגיל לאימון הקבוצה וסיפר לחבריו כי: "עשיתי טעות, אני מתבייש בעצמי", וגילה להם שניסו לסחוט אותו בעזרת הסרטון וייתכן שיש סרטונים נוספים.
אנתוני וארן. גם שרת הספורט נדהמה // צילום: דני מרון
שרת התרבות והספורט הגיבה לפרסום הסרטון: "נדהמתי והזדעזעתי לשמוע על הסרטון החמור. אין מקום להתנהגות בזויה כזו כלפי נשים. אני מוקיעה את ההתנהגות הזו מכל וכל ומצפה שכל החברה תוקיע התנהגות חמורה שכזו".
אורית סוליציאנו, מנכ"לית איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית אמרה היום כי "מדובר במקרה מזעזע, דוחה ומעורר בחילה של ספורטאים שחושבים שמותר להם להתייחס לבחורה כמו לחפץ וכלי לסיפוק צורכיהם. היה מצופה מקבוצת בית"ר ירושלים להשעות לאלתר שחקן שהתנהגותו המוסרית מבישה.
"מקוממת היא תגובת ההתאחדות לכדורגל ולפיה היא לא מתכוונת לטפל בנושא. בשנה בה מהפכת ה #metoo משפיעה על כל תחום מתחומי החיים, היה מצופה מהתאחדות לכדורגל לגנות לאלתר תופעה של ניצול וביזוי נשים. איגוד מרכזי הסיוע קורא להתאחדות לכדורגל לפעול מיידית להעברת סדנאות לכל שחקן כדורגל בנושא מניעת הטרדות וניצול מיני.
גם חברת הכנסת, מרב מיכאלי ממפלגת העבודה הגיבה לסרט שבו הופיע אנתוני וארן כשאמרה: "המשטרה "שוקלת" לפתוח בחקירה, הבעלים של בית"ר ירושלים לא מתכוונים לטפל והתאחדות הכדורגל לא מתכוונת להתערב. שיהיה ברור: כל מי שלא חוקר, לא מטפל ולא מתערב עכשיו בסיפור הנורא הזה הופך לשותף בלתי נראה במעשים שנראים בסרטון. את האיש בסרטון מעריצים המון ילדים אוהדים והשתיקה של כל הסמכויות משדרת להם מסק מסוכן מאד וחושפת הרבה מאד נשים לזוועה דומה בעתיד".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו