יש מאמן לנבחרת ישראל. אחרי חודשים ארוכים של המתנה ההתאחדות לכדורגל הודיעה הערב (ד') כי אנדריאס (אנדי) הרצוג האוסטרי ימונה למאמן הבא של נבחרת ישראל.
הרצוג ששיחק בשנות ה-80 וה-90 בתור קשר התקפי במשחק קבוצות בליגה הגרמנית והאוסטרית החל את קריירת האימון שלו ב-2005 בתור עוזר מאמן נבחרת אוסטריה וב-2009 מונה למאמן הנבחרת האוסטרית עד גיל 21. שנה לאחר מכן עבר לתפקיד עוזר נבחרת ארה"ב וב-2015 קודם למאמן הנבחרת עד גיל 23.
לחובבי הכדורגל בארץ, הרצוג זכור בעיקר בעקבות ארבעת השערים שכבש לרשת של הכחולים - לבנים במדי הנבחרת האוסטרית. הוא עשה זאת בפעם הראשונה כשכבש צמד בניצחון 2:5 של אוסטריה במוקדמות גביע העולם 1994. ב-28 במרץ 2001, האוסטרי עשה זאת שוב במוקדמות גביע העולם של 2002 וב-27 באוקטובר של אותה שנה עשה זאת שוב באותו קמפיין כשכבש באצטדיון רמת גן וקבע תיקו 1:1.
מההתאחדות לכדורגל נמסר: "חברי הפורום המקצועי החליטו לאמץ את עמדת המנהל הטכני של ההתאחדות, ווילי רוטנשטיינר, לפיה אנדארס (אנדי) הרצוג ימונה לתפקיד מאמן נבחרת ישראל. בישיבה שנערכה ביום שני האחרון, נדונה מועמדותו של הרצוג והוחלט פה אחד כי יחל עמו משא ומתן. היום הושג סיכום עקרוני בין הצצדים ובישיבת הנהלת ההתאחדות הקרובה יובא מינויו של הרצוג לאישור.
רוטנשטיינר: ״אני מכיר היטב את הרצוג, הן כשחקן גדול והן כמאמן מבטיח בנבחרות הצעירות של אוסטריה וארצות הברית וכן כעוזרו של יורגן קלינסמן בנבחרת ארצות הברית הבוגרת. הרצוג מלא תשוקה להוביל את נבחרת ישראל בעתיד הקרוב ואני משוכנע שהתרומה שלו תהיה גדולה. חברי הפורום המקצועי הביעו אמון מלא בבחירתו ויש להם חלק עצום בהצלחת התהליך״.
אלי אוחנה: ״בישיבה האחרונה הציג רוטנשטיינר בהרחבה את היתרונות הרבים שהוא רואה באנדי הרצוג והסכמנו כי מדובר בבחירה נכונה. לאורך כל הדרך פעלנו ונפעל מתוך אינטרס אחד - קידום הכדורגל הישראלי והנבחרות. להרצוג תהיה עכשיו הזדמנות טובה לפצות על שער השוויון ההוא ב-2001 בדקה ה-90. המינוי של ווילי והבחירה בהרצוג לתפקיד מאמן הנבחרת הם חלק ממהלך רחב, עמוק ומשמעותי שמובילה ההתאחדות ואליו יצטרפו בהמשך גורמים מובילים, כדי להעמיד את כל התנאים להצלחת הענף. נביא את המלצתנו בפני חברי ההנהלה ואני מאמין שנקבל את אמונם פעם נוספת. תודה לכל מי שסייעו, חבריי לפורום ואנשי ההתאחדות״.
הרצוג. מגיע עם ניסיון דל בתור מאמן ראשי // צילום: איי.אף.פי
אנדי הרצוג: "זה כבוד גדול עבורי והזדמנות נפלאה להוביל את נבחרת ישראל כמאמן ראשי. אני בטוח שאקבל תמיכה מלאה מצד ההתאחדות לכדורגל כדי שאוכל לתרום לקידום הנבחרת ולהצלחתה".
רתם קמר, מנכ"ל ההתאחדות: "ההתאחדות לכדורגל תעמיד לרשות רוטנשטיינר והרצוג, ולרשות כלל הנבחרות, את כל האמצעים כדי להצליח במשימה הלאומית. אני בטוח שמדובר בחיזוק משמעותי, שיסייע ביציאה לדרך חדשה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו