לאחר מינויו הערב (ד') של אנדריאס הרצוג למאמנה החדש של נבחרת ישראל לא איחרו התגובות להגיע כשהראשון לברך היה מי שמחזיק בשם משפחה משותף, יצחק בוז'י הרצוג, יו"ר הסוכנות היהודית כשאמר: "ברכות חמות לאנדי הרצוג שמונה למאמן נבחרת ישראל בכדורגל. מהרצוג להרצוג: השם מחייב! בהצלחה בתפקיד החשוב".
מירי רגב, שרת התרבות והספורט הוסיפה: "אני מברכת את אנדי הרצוג על המינוי החשוב. ההתאחדות לכדורגל והועדה המקצועית שלה קיבלו החלטה אסטרטגית למנות הן מנהל טכני והן מאמן נבחרת אירופאים. אני מקווה ומיחלת שהחלטה זו תוכיח את עצמה ותחת הדרכתם תגיע הנבחרת הלאומית שלנו לרמות הגבוהות ותעפיל למפעלים הבינלאומיים אליהם אנו לוטשים עיניים מזה 50 שנה".
עוד הוסיפה השרה: שוחחתי על המינוי עם יור ההתאחדות היוצא עופר עיני והתרשמתי שאנדי הרצוג הוא איש כדורגל מהשורה הראשונה ששיחק בנבחרת אוסטריה ברמות הגבוהות ביותר ובעל עבר וניסיון מקצועי רב גם בתחום האימון. משרד התרבות והספורט יעבוד בשיתוף פעולה עם הצוות המקצועי שנבחר כמו כן עם סיום עבודת הוועדה שהקמתי בראשות המנכל, שהחלה כבר בעבודתה בהשתתפות ההתאחדות לכדורגל, נוכל יחד גם להגדיר באופן ברור יותר את יעדי ענף הכדורגל לשנים הבאות ובעיקר נוכל לשוב ולהתרגש ולהתגאות בנבחרת הלאומית שלנו"
אם זאת, היה גם מי שביקר כאשר בעליה של הפועל חיפה, יואב כץ תקף את ההחלטה שקיבלו קברניטי ההתאחדות: " אני חושב שזו שגיאה והיו צריכים למנות מאמן ישראלי ולא זר שיכול להתחבר לישראלים".
עוד גינה הבעלים: "מאמן זר בא מתרבות אחרת ושפה שונה, לדעתי יש מספיק מוחות טובים בארץ, המועמד שלי הנה ניר קלינגר וחבל לי בשבילו שהוא לא קיבל את המינוי הזה וגם אם לא הוא- זה היה צריך להיות מאמן ישראלי . רוני לוי אבוקסיס וקלינגר, שלושתם ראויים והסיכוי של מאמן ישראלי להצליח שהוא מכיר את המנטליות הישראלית בתור שחקן וגם בתור מאמן מקומי- בעיניי היה יותר מתאים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו