עבור כדורסל הנשים בארה"ב, ננסי ליברמן (60) היא כמעט כמו טל ברודי עבור הכדורסל הישראלי. שחקנית העבר האגדית וחברה בהיכל התהילה היא אחת הדמויות שגרמו לקידום המשמעותי במעמד של כדורסל הנשים בארה"ב בשני העשורים האחרונים והשילוב שלהן בליגת האן.בי.אי שצבר תאוצה.
"אני אוהבת את מה שקורה באן.בי.אי בשנים האחרונות", היא מספרת בראיון ל"ישראל היום" במהלך ביקורה בישראל בשבוע האחרון אצל בנה, טי ג'יי קליין המשחק בהפועל חולון. "בקרוב תהיה כבר מאמנת ראשית בליגה. אדם סילבר (הקומישינר של הליגה, י"מ) תורם לכך הרבה. הדלת כבר פתוחה. כבר אימנתי את הקבוצה של דאלאס בליגת הפיתוח והגענו לפלייאוף. צריך גבר חזק שמאמין באמת שהוא יכול לשנות את איך שהעולם נראה."
קליין הורחק השבוע ממשחק ליגה אחד בעקבות אי התייצבותו לאימוני נבחרת ישראל ולאמו יש מה להגיד: "אני אשמח מאוד אם טי ג'יי ישחק בנבחרת ישראל, זה יהיה כבוד גדול עבורנו אם הוא ישחק בשביל המדינה. אני שיחקתי עבור ארה"ב במשחקים האולימפיים, וזה יהיה כבוד עבור הבן שלי לשחק בנבחרת הלאומית של ישראל, זה ממש לא מובן מאליו."
באופן כללי, את מרוצה מהתקופה שלו פה בישראל?
"אני ממש מרוצה. בחלומותיי הפרועים ביותר לא דמיינתי שהבן שלי ישחק בישראל. זה הדבר הכי מעורר גאווה שיכול היה לקרות לנו כיהודים. זה כמו חלום שמתגשם ואני אסירת תודה על כך."
היית רוצה לראות אותו ממשיך כאן גם בשנים הבאות?
"הוא נהנה כאן. הוא אוהב את הקבוצה, את הבעלים ואת ההזדמנות. אומנם הכדורסל פה מקצועני, אבל זה גם דומה לקולג' פה. הלכנו ברחוב וילדים קטנים צרחו 'טי ג'יי, טי ג'יי'. זה מגניב לראות את זה. נראה מה יהיה בהמשך."
בעלי חולון שלמה אייזיק הוסיף: "אני מאוד אוהב את טי ג'יי. הוא בחור נהדר ויש לו הרבה תשוקה. אם זה יהיה בידיים שלי בוודאי שאשמח שהוא ימשיך אצלנו."
איך את מתרשמת מהכדורסל הישראלי?
"אני אוהבת פה את מגוון השחקנים. יש פה שחקנים מכל העולם, ישראלים וכאלה שלא. אני יודעת שהרמה עולה כל הזמן ואני יודעת גם על הכדורסל הישראלי קצת משי דורון ומעומרי כספי. יש שחקנים ברמה הכי גבוהה, וכשחולון זכו בשנה שעברה בגביע זה היה מרשים."
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו