התעוררה בזמן: מכבי ת"א גברה 91:101 על הפועל אילת

התוצאה היתה גבוהה וצמודה, והיריבה מהדרום הקשתה, אבל הצהובים סימנו עוד וי ועוד ניצחון ליגה • ג'וני אובראיינט נתן את הדחיפה החשובה ברבע האחרון והוביל את האלופה לכמה ימים של שקט

קיין, ווילבקין וזוסמן מרוצים. ניצחון קשה למכבי // צילום: עודד קרני // קיין, ווילבקין וזוסמן מרוצים. ניצחון קשה למכבי

פעם היו אומרים שכדי לנצח את מכבי ת"א צריך להרדים אותה ולהגיע לרבע האחרון בפיגור מינימלי. זה בדיוק מה שעשו לה הערב (ראשון) שרון דרוקר והפועל אילת, אבל בסופו של דבר נכנעו 91:101 לעומק והאיכות של הצהובים.

 

המחצית הראשונה התנהלה על מי מנוחות ונראה היה שבכל רגע שהצהובים ירצו לעלות הילוך ולפתוח פער גדול הם יצליחו לעשות זאת. נמרוד לוי, שנמצא עם רגל וחצי מחוץ לקבוצה, סיפק את המחצית הטובה ביותר שלו במדים הצהובים עם 11 נקודות והאלופה נראתה בשליטה.

 

עקב האכילס שלה היה, כמו בכל המשחקים האחרונים, משחק ההגנה. האילתים קלעו 47 נקודות ב-20 הדקות הראשונות ולכן ירדו בפיגור מינימלי להפסקת המחצית (53:47).

 

לרבע השלישי עלתה האורחת נחושה ועם ריצת ורק יכולת טובה של טאריק בלאק השאירה את מכבי ת"א ביתרון קטן לקראת עשר הדקות האחרונות (67:70). בדיוק כשהגיעו הדקות החשובות דרוקר שלף את כל הכלים הכבדים וגרם ללחץ גדול על הספסל הצהוב.

 

ג'וני אובראיינט (11 נקודות), שהיה חלש במשך שלושה רבעים, התעורר עם שלשות גדולות בדקות האחרונות והחזיר את היתרון כשנותרו פחות משתי דקות לסיום. האילתים עוד ניסו להגיב עם ריצה משלהם, אבל נעצרו אחרי תשעה ניצחונות רצופים בליגה למרות משחק מצוין של ג'יי פי טוקוטו (21) ואלייז'ה בראיינט (20).

 

מייקל רול (18) המשיך את היכולת הטובה מהמשחק במדריד, אלכס טיוס (14 נקודות ומדד 25) וסקוטי ווילבקין (18) הצטיינו גם הם ויובל זוסמן היה בכל מקום במגרש (10 נקודות, 3 ריבאונדים, 3 חטיפות ו-2 אסיסטים ב-27 דקות), אבל ליאניס ספרופולוס יש הרבה דאגות לקראת שבוע עמוס שיכלול משחקים נגד בודצ'נוסט וצסק"א מוסקבה. דני אבדיה? הוא שוב לא קיבל דקות.

 

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר