קו המשווה: מוכנים לקלאסיקו של הכדורסל הישראלי?

אחרי לא מעט שנים, הפועל ירושלים ומכבי ת"א יגיעו הערב (21:00) לקלאסיקו הישראלי בארנה כששתיהן בכושר מצוין • יעקב מאיר עם כל המספרים החשובים באמת לקראת ההתמודדות

צילום: אלן שיבר // בלאט מול כהן ובלאק. על הנייר צפוי לנו כדורסל משובח הערב

דומה שכבר כמה שנים מכבי ת"א והפועל ירושלים לא הגיעו ל"קלאסיקו" של הכדורסל הישראלי כששתיהן בכושר ובמומנטום טוב בכל המסגרות. בכל פעם שאחת מהן היתה בתקופה חיובית, האחרת גמגמה. הערב שתיהן מגיעות בכושר טוב, ועל הנייר צפוי לנו כדורסל משובח.

כדי לנתח את מצבן המקצועי נעזרנו בחברת Scouting4u, שמתמחה בניתוח פרופילים מקצועיים של קבוצות ושל שחקנים ומספקת את הנתונים והמספרים שאי אפשר למצוא בדפי הסטטיסטיקה הרגילים. בשירותי החברה משתמשות כל קבוצות ליגת העל והליגה הלאומית, כל נבחרות ישראל וגם הקבוצות הבכירות ביבשת כגון צסק"א מוסקבה, פנרבחצ'ה, אולימפיאקוס, פנאתינייקוס ואנדולו.

הגנה. מכבי ת"א היא קבוצת ההגנה השנייה בטיבה בליגה והיא מגבילה את היריבות ל־79.3 נקודות. ירושלים מדורגת מייד אחריה עם ספיגה של 80 נקודות בלבד. היריבות של הצהובים נעצרות על 42 אחוזים מהשדה ועל 80.6 נקודות מדד, פחות מאשר מול כל קבוצה אחרת, וגם כאן ירושלים מדורגת מקום אחד מתחת, עם 43.2 אחוזים מהשדה ו־83.7 נקודות של היריבות.

התקפה. במכבי נמצאים השחקנים שקולעים באחוזים הכי טובים בליגה מכל הטווחים: מייקל רול עם 53.5 ל־3, טאריק בלאק עם 73 ל־2 וג'ון דיברתולומיאו עם 90.6 מהעונשין. 

החמישייה המנצחת של מכבי ת"א כוללת את דיברתולומיאו, קיין, רול, כהן ובלאק // צילום: אלן שיבר

גם בירושלים יש שחקנים עם אחוזי קליעה גבוהים: ג'וש אוונס ראשון באחוזים ל־2 יחד עם בלאק ושני באחוזים מהשדה (73). ג'ייקובן בראון שישי באחוזים מהקו (85).

פלוס־מינוס. החמישייה המנצחת של מכבי ת"א כוללת את ג'ון דיברתולומיאו, דיאנדרה קיין, מייקל רול, ג'ייק כהן וטאריק בלאק. בדקות של החמישייה הזו על הפרקט התוצאה היא 23+. אחת החמישיות הגרועות כוללת את ג'ון דיברתולומיאו, מייקל רול, יובל זוסמן, אנג'לו קלויארו וג'וני אובראיינט (8+).

ההפתעה מגיעה מהחמישייה המנצחת של הפועל ירושלים שכוללת את בר טימור, ג'ייקובן בראון, דשון באטלר, ליאור אליהו וג'וש אוונס. בדקות של החמישייה הזו על הפרקט התוצאה היא 8+ לאדומים. כשעודד קטש עובר להרכב נמוך עם תמיר בלאט, טימור, ג'יימס פלדין, באטלר ואוונס התוצאה היא 1-.

נותנים את הנשמה. אם בעבר היו אומרים על שחקן ש"הוא משאיר הכל על המגרש", היום אפשר למדוד את זה. היועץ המנטלי דן ולנסי פיתח שיטה שנקראת "מודל פעולות הרצון", שמתבססת על ספירת פעולות שמראות על מוטיבציה, ולא מונעות מאגו או מרצון לשדרג את הסטטיסטיקה האישית. 

פלדין עולה לסל של מכבי ת"א. איך זה ייגמר הפעם? // צילום: אלן שיבר

בפעולות הללו משוקללים נגיעות בכדור בהגנה, שינוי זריקות ומסירות, סחיטת עבירות, חסימות שמאפשרות לחבר לקבוצה לעבור את השומר ועוד. לפי נתוני Scouting4u, מכבי ת"א מבצעת במשחק 0.98 פעולות רצון חיוביות בדקה, ואילו הפועל ירושלים 1.01.

שחקנים גבוהים לרוב מבצעים יותר פעולות כאלה מאשר שחקני הקו האחורי. בלאק מוביל את הצהובים בקטגוריה הזו עם 1.53 פעולות בממוצע לדקה, ובקרב הגארדים דיברתולומיאו ראשון עם 0.93. מייקל רול אחרון עם 0.69. 

בצד האדום דווקא אלכס צ'וברביץ' מוליך עם 1.39, אוונס צמוד אליו (1.37). בקרב הגארדים יוגב אוחיון מוביל בגאון עם 0.97, ותמיר בלאט אחרון עם 0.68.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר