"מבחני התמיכה בקבוצות ברעננה מפלים נשים"

יו"ר מינהלת ליגת העל בכדורסל נשים, הילה קניסטר בר דוד, במכתב לראש עיריית רעננה, חיים ברוידה: "מהבדיקה עולה תמונה המציגה אפליה מגדרית קשה והתנהלות שאינה מניחה את הדעת"

הילה קניסטר בר דוד. "תמונה בעייתית במיוחד של מצב התמיכה העירונית" // הילה קניסטר בר דוד. "תמונה בעייתית במיוחד של מצב התמיכה העירונית"

יו"ר מינהלת ליגת העל בכדורסל נשים, הילה קניסטר בר דוד, פנתה אתמול (ב') במכתב לראש עיריית רעננה, חיים ברוידה, בדרישה להשוות את תקציבי קבוצת הנשים בכדורסל בעירו לתקציב קבוצת הגברים.

על פי מכתבה של קניסטר בר דוד, בדיקת היועץ המשפטי של המינהלת, עו"ד אורי כהנא, העלתה כי בעוד קבוצת הליגה השנייה לגברים זוכה לתקציב נכבד בסך 1.2 מיליון שקלים לעונה, קבוצת הנשים של מכבי רעננה המשחקת בליגת העל זוכה לתקציב נמוך בכ-50 אחוזים, אשר אף קוצץ לאחרונה והועמד על סך של 567 אלף שקלים לשנה.

על פי בדיקת עו"ד כהנא, התבחינים לחלוקת התמיכות לא עודכנו כלל מאז 2013, ונראה כי חלוקת התמיכות מנותקת לחלוטין מהתבחינים ונקבעת באופן בלעדי בהתאם ל"שיקול דעת העירייה". בסופו של יום, לטענת קניסטר בר דוד, התוצאה הסופית הינה אפליה קשה של ספורט הנשים, בניגוד לפסיקת בג"צ בנושא.

על פי המכתב, מהבדיקה עולה "תמונה בעייתית במיוחד של מצב התמיכה העירונית, תמונה המציגה אפליה מגדרית קשה והתנהלות שאינה מניחה את הדעת".

עוד כתבה יו"ר המינהלת: "אני רואה חשיבות רבה בשיתוף פעולה מלא בין ראשי הערים למינהלת ולקבוצות. אבקשך לתת את הדעת על הסוגיה ולשנות את נוסח מבחני התמיכה באופן מיידי למבחנים שוויוניים יותר, אשר לא ינקטו באפליה כלפי קבוצת כדורסל הנשים בעיר רעננה".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר