"היכולת שלי בכלל לא קרובה למה שהאוהדים בישראל ראו עד עכשיו. הם אולי ראו את האתלטיות, אבל ממש לא את כל היכולת. היו לי עליות וירידות, ואני מאמין שעכשיו אוכל להראות הכל לקראת החודשים האחרונים של העונה", אומר ג'אמיל ווילסון, שחקנה החדש של מכבי ראשל"צ בראיון מיוחד ל"ישראל היום".
בחודש דצמבר חתם הפורוורד בהפועל ירושלים, אך לא התאקלם ושוחרר לפני כשבועיים ומיד לאחר מכן הצטרף לקבוצה בכתום, הרבה בזכותו של אקיל מיצ'ל שמכיר אותו מליגות קודמות בהן שיחקו ביחד.
"יכול להיות שהתזמון שהגעתי לירושלים לא היה הכי טוב", הוא מספר בראיון ראשון מאז השחרור והחתימה ולקראת המשחק בשבת מול האקסית, "הגעתי לשם כשהם היו קבוצה טובה מאוד, התחלנו טוב, אבל אז הפסדנו כמה משחקים והמאמן עזב. הייתי בין שתי מערכות, אימונים שונים, והיה לי קשה להתרגל לאימונים של המאמן החדש. הייתי קצת בין לבין. החוזה שלי היה ניתן לשינוי כי בנינו אותו ככה, ולכן היה קל להחליף דווקא אותי".
אתה יודע להסביר מה בדיוק לא עובד שם?
"שינוי מאמן זה שינוי פילוסופיה. זה לא שעכשיו יש שם משהו רע, אבל יש שחקנים שהיו רגילים למשהו מסוים במשך כמה שנים וכעת זה אחרת. זה כמו לקחת ילד מההורים שלו ולהגיד לו שהכל משתנה. כילד אתה חושב בשנים הראשונות שמה שאתה יודע זה מה שנכון, אבל עם הזמן לומדים עוד דברים, וצריך לעשות התאמות וזה לוקח זמן, במיוחד עם קבוצה שרצה כל כך הרבה זמן יחד".
"לשחק עם לברון, יכול היה להיות חוויה מדהימה"
ווילסון (30) נולד בוויסוקנסין למשפחה ספורטיבית. אביו זכה באליפות המכללות בדיוויז'ן 3 ונכנס להיכל התהילה של מכללת Wisconsin Whitewater. ב-2009 התקבל למכללת אורגון, אך לאחר שהמאמן שהביא אותו פוטר, הוא ביקש לעזוב ואף ישב שנה שלמה בחוץ בהתאם לחוקים המכללות הנוקשים כדי שיוכל להצטרף למכללת מרקט.
"זה לא שלא שיחקתי, רק לא השתתפתי במשחקים רשמיים", הוא מוסיף, "מצאתי דרכים אחרות לתרום והייתי חלק מהקבוצה. ניצלתי את הזמן להתאמן ולעשות סקאוטינג. תחשוב שהתאמנתי כל יום עם שחקנים כמו ג'ימי באטלר ואחרים שהגיעו אחר כך לאן.בי.אי וזה עזר לי להשתפר".
מדברים הרבה על המנהיגות ועל מוסר העבודה של באטלר. תספר לנו משהו מבפנים.
"יש לי משהו בשבילך, זה אחד הזיכרונות המצחיקים שלי. זה היה בקדם העונה, הגענו לאימון ובחוץ קפוא. ג'ימי הוא מטקסס ופתאום הוא נכנס לאולם עם מעיל ומגפי קאובוי. האוזניות שלו עליו והוא שומע מוזיקת קאנטרי. הוא הוריד את המעיל ופתאום כולנו ראינו שהוא בלי חולצה ועם מכנסיים קצרים. ככה הוא הלך כל הדרך מהמעונות לאימון, בלי חולצה, כשבחוץ קור מטורף. הדרייב שלו והרצון שלו להתחרות זה משהו מדהים, אני ממש שמח שיצא לי לשחק איתו".
לברון. תלונה אחת הרסה לווילסון לשחק לצד קינג ג'יימס // צילום: USA TODAY Sports
ב-2017 גם ווילסון הגיע לליגה הטובה בעולם. הוא השחקן הראשון בתולדות לוס אנג'לס קליפרס שחתם על חוזה דו כיווני. בהמשך שיחק בעיקר בג'י-ליג ושותף ב-15 משחקים במדי הקליפרס בהם קלע 7 נקודות בממוצע. למרות שהראה יכולת חיובית, החליטה הקבוצה לשחררו, ואז קפצה היריבה העירונית, לוס אנג'לס לייקרס, על המציאה והחתימה אותו על חוזה לעשרה ימים.
זמן קצר לפני שהחוזה נכנס לתוקפו, התפרסמה ידיעה באחד מכלי התקשורת כי אישה הגישה תביעה נגד השחקן ובה טענה כי ניהל איתה יחסים ללא אמצעי מניעה בזמן שידע כי הוא חולה ואף הדביק אותה במחלה מסוימת. התובעת לא הציגה הוכחות והתיק נסגר. אך ללייקרס זה הספיק והם ביטלו את העסקה בין הצדדים. "עד היום אין לי מושג למה היא עשתה לי את זה", הוא מספר בכאב, "זה משהו שאני לא מתעסק בו יותר כי אני בפרק חדש בחיים שלי".
"התאכזבתי מאוד", הוא מתייחס להחלטה של הלייקרס לבטל את החוזה עמו, "היום, אחרי כל מה שעברתי, אני מבין שכדורסל זה עסק, ושלפעמים מישהו יכול לספר עליך משהו רחוק לגמרי מהאמת. כנער צפיתי הרבה בלברון ג'יימס משחק וזו הייתה יכולה להיות חוויה מדהימה לשחק איתו, אבל לצערי קרה מה שקרה וזה לא הסתדר".
"בישראל אני מרגיש במצב טוב"
כיום ווילסון נשוי ואב לאייזיאה בן השנתיים וחצי שנולד ב-9.9 ("לכן המספר על החולצה שלי הוא 99, למרות שזה לא נפוץ בכדורסל"). בראשון מספרים שבכל הזדמנות פנויה השניים משוחחים, ומישראל ווילסון אוכל איתו ארוחת בוקר, מלווה אותו לגן ועוזר בכל מה שצריך.
"קשה להיות רחוק מהמשפחה, בטח עם כל הבלאגן סביב הקורונה. אתה מפספס כמה מהחגים ומהמסורות הקבועות עם הילד וזה קשוח, אבל זאת לא השנה הראשונה שלי מעבר לים. אני מודה על זה שאני משחק כדורסל, ופה בישראל אני מרגיש שאני במצב טוב".
ווילסון. אבא בשלט רחוק // צילום: דני מרון
התחביב האהוב על ווילסון הוא נעליים. כמעט לכל משחק הוא עולה עם נעליים חדשות. "נעליים זאת דרך טובה לבטא את עצמך. אין בעיה בנעליים שחורות רגילות, אבל אני אוהב צבעים וצבעוניות, וזה שיש לי הרבה זוגות עוזר לי לבטא את עצמי במגוון דרכים. אני לא סופר כמה יש לי ואני לעולם לא זורק. אני שומר הכל בארון בחדר שלי, בארון בחדר אורחים, במרתף של אבא שלי. יש לי המון נעליים, ואין לי מושג כמה, אבל אני יכול להגיד לך שיש לי הרבה".
נראה שמאמנים מתקשים למצוא את העמדה המתאימה לך, אז תגיד לנו אתה – באיזו עמדה אתה יותר אוהב לשחק, 3 או 4?
"זה ממש לא משנה לי. אלו רק מספרים, 3-4-2-5 זה לא משנה, אני רק נהנה מכדורסל. תשים אותי על המגרש ותן לי לשחק כמו שאני יודע ואוהב".
אתה בטח כבר יודע שמכבי ראשל"צ מגיעה בשנים האחרונות לכל המשחקים החשובים בכדורסל הישראלי, ובדרך כלל גם מנצחת את הפועל ירושלים בדרך.
"כמובן שאני יודע וגם הרגשתי את זה בחצי הגמר. המטרה של כל ספורטאי היא להצליח, כי כשאתה מצליח זה פותח לך דלתות. מאז שאני ילד אני משחק כדי לנצח ולזכות בדברים, באתי כדי לעזור לקבוצה לעמוד במשימה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו