כמדי חודש, כתבי ופרשני "ישראל היום" מביאים לכם את דירוג העוצמה של קבוצות ליגת העל. והפעם, מחכות לא מעט הפתעות - בעיקר בצמרת. מי עשתה קפיצת משמעותית ומי הדיחה את מכבי תל אביב מהפסגה? הדירוג המלא לפניכם.
12. מכבי ראשון לציון (-). המצב של הקבוצה בכתום גרוע כל כך עד שאנחנו לא חושבים שיש סיכוי שבדירוג הבא היא תהיה במקום גבוה יותר. ניפגש בעוד חודש.
11. הפועל אילת (4-). נכון לעכשיו השינויים שעשתה הקבוצה הדרומית פגעו בה והורידו אותה לתחתית אחרי שהייתה במקום סביר באמצע וגם שיחקה כדורסל טוב ואטרקטיבי. החבורה של אריאל בית הלחמי צריכה להתעשת במהירות כדי לא להסתבך במקומות אליהם לא ציפתה.
10. הפועל תל אביב (1+). אחרי שני הניצחונות המרשימים לפני הפגרה ועם צירופו של ג'וש אואנס, חשבנו שהאדומים יוצאים לדרך חדשה, אבל אז באה נפילה מאכזבת בבאר שבע. הסיכויים לתפוס את אחד המקומות האחרונים לגביע נראים קלושים, במיוחד בשל לוח המשחקים הקשה בתקופה הקרובה.
9. הפועל חיפה (-). הניצחון היפה על חולון לא השכיח את חוסר היציבות ואת האכזבה מהאדומים עד כה העונה, במיוחד לאור ההצלחה הגדולה בעונה שעברה והציפיות הגבוהות מהסגל שנבנה בקיץ. מי יודע, אולי התצוגה המרשימה מול אחת הקבוצות הטובות בליגה מבשרת על שינוי מרענן בכרמל.
8. הפועל באר שבע (-). גם בשני ההפסדים שהובילו לעזיבתו של רמי הדר, הקבוצה הדרומית נראתה טוב ופשוט קרסה בשלב כלשהו. מול הפועל ת"א היא שמרה על יציבות הגנתית והתקפית בכל שלבי המשחק, ולמאמן החדש יש קרקע פורייה (וגם כמה ליקויים לתקן) לעבודה.
7. בני הרצליה (3-). הקבוצה מהשרון נמצאת בצניחה חופשית עם ארבעה הפסדים בחמשת המשחקים האחרונים, ולכן גם ירדה שלושה מקומות בדירוג שלנו. בקצב הזה היא תמצא את עצמה במהירות מחוץ לשמינייה הראשונה, למרות פתיחת עונה מרשימה ומבטיחה.
6. הפועל גלבוע/גליל (1-). קרדיט גדול מגיע לאנשי גלבוע שלמרות בעיות מקצועיות ומבניות בסגל, הם שומרים על מקומם המכובד במרכז הטבלה. כפי שהתרגלנו בגלבוע, להצלחה שותפים מרכזיים שחקנים ישראלים כמו אור קורנליוס ואחרים, שעד כה לא קיבלו הזדמנויות משמעותיות בליגת העל.
5. עירוני נס ציונה (5+). אם היינו מעניקים את פרס הקבוצה המשתפרת נס ציונה הייתה מקבלת אותו בגדול. אצלנו היא קפצה בתוך חודש מהמקום העשירי עד המקום החמישי, בזכות חמשת הניצחונות הרצופים, ביניהם ניצחון ביתי מרשים על מכבי ת"א וניצחון חוץ מרשים לא פחות (טוב, כמעט) בגן נר.
4. הפועל חולון (2-). הסגולים נמצאים בנסיגה מסוימת בתקופה האחרונה ביכולת ובתוצאות ולכן הם גם מאבדים את המקום השני במדד שלנו ויורדים עד למקום הרביעי. נראה שצריך עוד שחקן איכותי בקו האחורי כדי לעמוד בציפיות הגבוהות.
3. הפועל גליל עליון (3+). הקבוצה הצפונית היא הלהיט של הליגה והפתעת העונה עד עכשיו ללא ספק. היא מנצחת בבית ובחוץ, גוברת על קבוצות צמרת ועל קבוצות תחתית, ועושה הכל עם כדורסל מלהיב וישראלים שמשחקים תפקיד מרכזי. הקבוצה של ברק פלג היא יריב שבנקודת הזמן הנוכחית אף אחד לא רוצה לפגוש.
2. מכבי תל אביב (1-). ההפסדים הרבים באירופה בחודש האחרון לצד היכולת הלא טובה וגם ההפסדים לחולון ולנס ציונה במהלך החודש האחרון, שמים את מכבי ת"א בבעיה רצינית ובדאגה רבה לקראת ההמשך. הטבלה (האמיתית, כן?) לא משקרת, אנחנו לא זוכרים מתי מכבי ת"א דורגה חמישית אחרי המחזור השמיני.
1. הפועל ירושלים (2+). מהפך בצמרת. אחרי שדשדשה בפתיחת העונה וגם בדירוגים שלנו, השיפור הדרמטי ביכולת, התוצאות הטובות באירופה וכמובן גם צירופו של סולימאן בריימו (שובר שוויון בליגה שלנו), העלו את הקבוצה מהבירה לפסגה.
מדרגים: אלי סהר, אבי סגל, עידו אשד, יפתח סמואל, יעקב מאיר
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו