ביום ראשון תדון ועדת החריגים של מינהלת הליגה במעמדם של מתאזרחים המשחקים בכדורסל הישראלי תקופה ממושכת ומבקשים להפוך ל'Home Grown' – שחקנים מקומיים לכל דבר.
לפי חוק המתאזרחים כל קבוצה המחזיקה חמישה זרים בסגל צריכה לרשום ארבעה 'Home Grown', מה שמותיר לה מקום לשלושה מתאזרחים. לפיכך כל שחקן שנחשב היום למתאזרח ויהפוך לשחקן מקומי למעשה יוכל להיכלל בתוך ארבעה השחקנים המקומיים, מה שייחזק מאוד את מעמדו בשוק השחקנים הישראלי וגם יפנה מקום למתאזרח נוסף בקבוצה.
הקריטריונים שהוסכמו בין המינהלת לארגון השחקנים ולפיהם תחליט הוועדה האם לשנות את מעמדו של כל שחקן הם: 1. השחקן שיחק לפחות 7 עונות מלאות בישראל. 2. השחקן משלם מס מלא. 3. שחקן ששירת שירות צבאי מלא מספיק שישחק רק חמש עונות בארץ. 4. אם השחקן שיחק עשרה משחקים בנבחרת מספיק שישחק רק שש עונות בארץ. אם כל נציגי הוועדה יראו לנכון לקצר עונה נוספת לשחקן מסוים בהתאם לנסיבותיו המיוחדות הם רשאים לעשות זאת.
מכבי תל אביב הגישה את שמותיהם של ג'ייק כהן וג'ון דיברתולומיאו כדי שהוועדה תדון בבקשה לשנות את מעמדם ממתאזרחים לשחקנים ישראלים מקומיים. כהן משחק בישראל מאז שנת 2013 עם כמה הפסקות קצרות ושיחק 25 משחקים בנבחרת. דיברתולומיאו נמצא בישראל ברציפות מאז 2015 ויש לו בת זוג ישראלית.
גם קפטן הפועל באר שבע בן אייזנהארט המשחק בישראל מאז 2014 ויש לו בת זוג ישראלית הגיש בקשה, כמו גם ספנסר וייס מהפועל חיפה שפותח עונה חמישית בישראל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו