מכבי ת"א מתכוננת ליורוליג: "העונה מתחילה עכשיו"

אחרי הזכייה הקלילה בגביע ווינר, הצהובים דרוכים לקראת המפגש מול באיירן מינכן • ספרופולוס: "לא יודע להגיד אם היכולת תספיק ליורוליג" • יפתח זיו צפוי להיות כשיר • נשבר שיא ההכנסות של המינהלת מאז הקמת הטורניר ב-2006

סורקין וריינולדס בטירוף , צילום: צילום: עודד קרני

1. מכבי תל אביב יכולה לסמן וי על גביע ווינר אחרי הניצחון 62:92 על הפועל אילת בגמר אמש (ראשון) ולהתפנות לפתיחת עונת היורוליג ביום חמישי מול באיירן מינכן.

"תואר זה תואר, ואנחנו שמחים שזכינו בו וששימחנו את האוהדים, אבל אמרתי לשחקנים שאנחנו צריכים לשכוח מזה כמה שיותר מהר", אמר יאניס ספרופולוס, "העונה מתחילה רק עכשיו. מצפה לנו דרך ארוכה, ואנחנו צריכים להישאר צנועים ולהשתפר, כי אנחנו מסוגלים לשחק הרבה יותר טוב. אנחנו ברמה טובה, אבל אני לא יודע להגיד כרגע אם זה יספיק ליורוליג".

"יש לנו הרבה שחקנים שלא נמצאים בכושר משחק טוב ונאלצנו להתמודד עם עייפות. סקוטי ווילבקין היה בחוץ ולא הייתה לו הכנה טובה, והוא לא בכושר, אבל יש לנו השנה יותר כישרון ויותר שחקנים שיכולים לעזור לנו".

המצטיין בטורניר ג'יימס נאנלי הוסיף: "כל זכייה היא משמחת. לא נשתמש בתירוצים על פתיחת העונה שהייתה לנו, אנחנו פשוט צריכים לשתף את כולם ולדאוג שכל השחקנים ייכנסו לעניינים. יש לנו יורוליג בדרך ואני חושב שאנחנו מוכנים".

2. פרט לנאנלי, מי שקיבל את המחמאות הגדולות ביותר הוא רומן סורקין שמשתלב עד כה בצורה טובה מהצפוי ובגמר בלט עם 16 נקודות, 10 ריבאונדים ו-5 חסימות.

"אני מאוד שמח שניצחנו, זה הכי חשוב, חשוב לנו כל תואר במועדון", אמר הפורוורד/סנטר הצעיר, "אבל צריך לקחת את זה בפרופורציות ולהתחיל להתרכז בבאיירן. יש לנו קבוצה מאוד מוכשרת ועמוקה, וכולם יכולים להיות טובים בכל יום נתון בהתקפה".

על ההתאקלמות בקבוצה החדשה הוסיף: "השחקנים האחרים מדברים איתי ואומרים לקחת את הזמן שלי בפוסט אפ, אנחנו עושים הרבה וידאו עם הצוות המקצועי ואני מנסה ללמוד כל הזמן. עדיין לא התמודדתי עם רמה של יורוליג, אבל אני חיובי וכשתגיע ההזדמנות אעשה את הכי טוב שאני יכול ומקווה שאקח אותה".

סורקין ונאנלי, צילום: צילום: עודד קרני

ספרופולוס החמיא: "לרומן קל יותר להסתגל לשיטת המשחק שלנו, אני מאוד מאמין בו. הוא מנוסה בליגה הישראלית ולאט לאט יקבל ביטחון גם ביורוליג, עד שיהיה שחקן מרכזי גם שם, כדי שנוכל לבנות עוד שחקן לנבחרת ישראל".

3. יפתח זיו שהיה בספק עד הרגע האחרון, אך בסופו של דבר הוחלט בעצה אחת עם הצוות הרפואי לא לשתפו, צפוי להיות כשיר למשחק מול באיירן מינכן והחלטה סופית תתקבל באימון המסכם ביום רביעי.

במקביל, בקבוצה עושים מאמצים גדולים לצרף שחקן בחוזה זמני במקומו של אנטה ז'יז'יץ'. בימים האחרונים הוצעו לצהובים כמה שחקנים, וכעת במועדון צריכים להחליט במי לבחור כדי לחזק את הקו הקדמי בתקופה הקרובה.

4. שיא ההכנסות של המינהלת בטורנירי גביע ווינר סל מאז תחילתם בשנת 2006 נשבר בטורניר הנוכחי כש-20 אלף צופים הגיעו בשבועיים האחרונים למגרשים השונים ומילאו את היציעים לכל אורך הטורניר.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

במינהלת מודים לשר הספורט חילי טרופר והצוות שלו על התמיכה בכדורסל הישראלי וההתעקשות על אי הגבלת קהל בספורט אל מול הדרישות של משרד הבריאות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר